Sport

Mircea Lucescu îi ia apărarea lui Ronald Koeman înainte de Barcelona – Dinamo Kiev: „Nu depinde totul de el!”

Mircea Lucescu i-a luat apărarea lui Ronald Koeman înainte de Barcelona - Dinamo Kiev.
19.10.2021 | 21:15
Mircea Lucescu ii ia apararea lui Ronald Koeman inainte de Barcelona  Dinamo Kiev Nu depinde totul de el
ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a vorbit despre nevoia catalanilor de a acumula puncte în grupa de Champions League, recunoscând că nu este un sezon obișnuit pentru Barcelona.

Totodată, Mircea Lucescu i-a luat apărarea lui Ronald Koeman, despre care spune că se află într-un moment dificil, dar că nu depinde totul de tehnicianul olandez.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu îi ia apărarea lui Ronald Koeman înainte de Barcelona – Dinamo Kiev

Mircea Lucescu i-a luat apărarea lui Ronald Koeman la conferința de presă înainte de duelul dintre Barcelona și Dinamo Kiev, spunând că nu totul depinde de antrenorul olandez pentru a rezolva problemele catalanilor:

„Acesta este un sezon neobișnuit. Aproape toate cluburile de top au nevoie de victorii după cele două runde de start ale Ligii Campionilor. Nu numai că Barcelona are nevoie de puncte și noi avem nevoie de puncte.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă la Barcelona este normal în ceea ce privește construirea unei noi echipe. Salvarea unei echipe este întotdeauna mai ușoară decât construirea. Prin urmare, Barcelona”are acum nevoie de timp”.

Sunt de acord cu Koeman că va fi dificil pentru Barcelona să conteze la trofeu în acest sezon al Ligii Campionilor. Echipele acestui turneu sunt foarte puternice.

ADVERTISEMENT

El își asumă multe riscuri implicând jucători tineri. Acest lucru a fost evident în meciul cu Bayern. Rămâne să le dorim fanilor Barcelonei să aibă răbdare cu Koeman și cu rezultatele echipei.

Nu totul depinde de el. Este dificil pentru el, pentru că într-un club atât de mare există o imensă presiune din partea fanilor și a presei. El trebuie să reziste acestei presiuni. Dar nu este ușor!”, a mai spus Mircea Lucescu în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

„Koeman trece în prezent prin cea mai dificilă perioadă de antrenor”

Mircea Lucescu a continuat și a spus că Ronald Koeman trece printr-o perioadă dificilă, dar este de apreciat faptul că promovează mulți tineri la prima echipă:

„Catalanii au o mulțime de jucători tineri promițători, dar au nevoie de rezultate în echipă pentru a progresa. Este clar că echipa nu este formată doar din jucători tineri, ci avem nevoie și de interpreți cu experiență.

Cred că sosirea lui Aguero, care are o vastă experiență în meciurile internaționale, va da un nou impuls jucătorilor tineri și îi va ajuta să se dezvolte”.

„Koeman trece în prezent prin cea mai dificilă perioadă de antrenor care poate fi în fotbal. Perioada în care ciclul s-a încheiat, tinerii iau locul jucătorilor experimentați și calificați.

Este nevoie de timp și răbdare pentru a construi o nouă echipă. În acest moment, nu văd un alt antrenor care să se descurce mai bine decât Koeman”, a mai spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT