Fotbal intern

Mircea Lucescu îi răspunde lui Ladislau Boloni: „El e un caracter agresiv. Eu l-am dus la Steaua!”

Mircea Lucescu ii raspunde lui Ladislau Boloni El e un caracter agresiv Eu lam dus la Steaua

Mircea Lucescu i-a răspuns lui Ladislau Boloni, unul dintre elevii săi în perioada în care „Il Luce” era selecționerul României. Într-un super interviu acordat FANATIK, actualul selecționer al Turciei a vorbit și despre declarațiile oferite recent de fostul mare jucător al Stelei. Mircea Lucescu a comentat și comparațiile pe care Boloni le-a făcut între Dinamo și Steaua și a vorbit despre cum l-a ajutat pe acesta să ajungă la roș-albaștri.

Ladislau Boloni a atacat Dinamo din anii ’80: „Hai să mergem la Timișoara, să întrebăm cine este Dinamo! Sau să vorbim despre pașapoarte, Postelnicu, Securitate. Ăia mari voiau să se laude și atunci Dinamo încerca să-și facă echipa cea mai bună, cu toate posibilitățile sale legale și ilegale, mai ales ilegale, pentru că Securitatea era și a rămas puterea numărul 1 în România. Steaua încerca să folosească și ea toată puterea ei legală și ilegală… Dar nu putea să ajungă la nivelul lui Dinamo, era imposibil! Securitatea domină tot timpul, nu poți să faci nimic. Spun din propria mea experiență. Și ea, Steaua, încerca să fie agresivă, să ia jucători, să aibă influență la federație, la comitete, unde Dinamo, însă, domina absolut totul”, a spus fostul jucător al Stelei.

Ladislau Boloni a avut mai multe declarații dure la adresa echipei Dinamo din anii ’80

Mircea Lucescu i-a răspuns lui Ladislau Boloni

Mircea Lucescu s-a arătat necăjit de vorbele lui Boloni: ”Când el spune acolo că Securitatea era mai tare decât Armata… și Dinamo era avantajată… păi în echipa aia, acolo, erau niște oameni care munceau, eram eu, erau jucătorii mei, cum poți să spui că noi câștigam meciurile nu știu cum, când în meciurile directe cu Steaua vă băteam?! Cum poate să spună că Securitatea decidea, când toți știau că decidea Partidul?”

Fostul antrenor al lui Inter Milano a ținut apoi să completeze și să compare echipele de aur ale lui Dinamo și Steaua:  „M-a deranjat ce-a spus Loți, dar nici lui nu vreau să-i răspund. Ce să-i spun? Lucrurile n-au stat așa, a fost cea mai frumoasă perioadă din fotbalul românesc, a fost o concurență extraordinară, a fost o Craiova… Și Dinamo a avut o echipă foarte bună, nu eram la Dinamo, deci nu se poate spune că vreau să mă umflu… Ce diferență e între Dinamo care bate și Hamburgul, și Bordeaux, și Minsk, și ajunge în semifinală cu Liverpool, și Steaua, care a jucat cu Velije, cu Honved, cu Kuusysi Lahti și cu Anderlecht? E o chestie de șansă! Deci a fost perioada lui Dinamo, a urmat perioada Stelei, când el a ajuns acolo cu foarte mare ajutor din partea mea…”

Mircea Lucescu i-a răspuns lui Ladislau Boloni, într-un super interviu acordat Fanatik

Mircea Lucescu, despre Boloni: „Eu l-am dus la Steaua. Nici Halagian, nici altcineva”

Mircea Lucescu a povestit apoi pentru FANATIK cum l-a ajutat pe Boloni să ajungă la Steaua: „Eu l-am dus la Steaua. Nici Halagian, nici altcineva. Târgu Mureș era permanent pe ultimele locuri și i-am spus că nu-l mai pot chema la națională așa, ori se transferă la o formație care se bate la titlu și cu pretenții europene, ori va fi foarte greu să mai apelez la el pentru prima reprezentativă. Am vorbit la Craiova, Craiova a zis că nu are nevoie, Dinamo nu mai voia unguri după ce rămăsese Sătmăreanu II în Occident, era normal, era echipa Ministerului de Interne, am vorbit cu Valentin (n.a. – Ceaușescu) și când a fost să semneze contractul a mers cu mine.”

Mai mult, Lucescu l-a dus pe fostul internațional român în Ghencea, în ziua în care a semnat contractul cu formația militară: „Când a fost să semneze contractul a mers cu mine, efectiv, de mână și-mi cerea mie să particip la discuția de contract, de acte. Și i-am spus „Loți, nu pot, până-aicea. Te aștept afară”. Deci la Ghencea era discuția cu contractul lui, ca să-i dea ARO și nu mai știu ce… N-am vrut să intru cu el în cameră, am stat afară. Deci ăia care se laudă că l-au adus, să tacă! Și el e la fel cu recunoștința…  Nu poate să-și exprime recunoștința față de mine. Și are 65 de ani… El singur s-a format, singur s-a promovat, singur a făcut carieră… El le-a făcut pe toate singur! Dar ăsta este adevărul, vă spun realitatea, am fost acolo, am stat afară până s-au pus de acord cu el.”

  • 102 meciuri și 23 de goluri a adunat Ladislau Boloni, în tricoul naționalei României