Sport

Mircea Lucescu îl înțeapă pe tehnicianul lui Fenerbahce, după ce Dinamo Kiev i-a eliminat pe turci din Liga Campionilor: “A fost o greșeală din partea lui”

Dinamo Kiev s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor câștigând pe terenul celor de la Fenerbahce Istanbul 2-1. Antrenorul Mircea Lucescu l-a înțepat pe omologul său de pe banca turcilor.
28.07.2022 | 16:43
Mircea Lucescu il inteapa pe tehnicianul lui Fenerbahce dupa ce Dinamo Kiev ia eliminat pe turci din Liga Campionilor A fost o greseala din partea lui
Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au obținut o calificare dramatică în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor după succesul 2-1, la Istanbul, cu Fenerbahce. Antrenorul român a avut meciul lui cu omologul său de pe banca turcilor, Jorge Jesus
ADVERTISEMENT

După 0-0 în manșa tur, disputată în Polonia, la Lodz, Dinamo Kiev a dat lovitura, scor 2-1, pe terenul celor de la Fenerbahce Istanbul, în manșa secundă din runda a doua preliminară în Liga Campionilor.

Mircea Lucescu deranjat de anumite remarci ale tehnicianului de la Fanerbahce

Duelul dintre echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, și Fenerbahce Istanbul a fost unul dintre capetele de afiș din turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Echipa celui mai titrat antrenor român s-a calificat greu în runda a treia, după 0-0 în tur, și 2-1, în retur. Golul calificări a fost marcat de Karavaev în finalul primei reprize de prelungiri. După 90 de minute scorul era egal 1-1.

Dincolo de disputa din teren, Mircea Lucescu și antrenorul turcilor Jorge Jesus au avut meciul lor. Portughezul spunea înaintea partidei de la Istanbul că echipa lui Lucescu va trebui să facă mai multe faulturi decât în prima manșă pentru a opri trupa din Turcia.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român crede că portughezul a greșit încercând să fie provocator în declarații și că acest lucru i-a afectat pe jucătorii de la Fenerbahce.

”A fost o strategie, un truc, o justificare tactică. A încercat să-i provoace pe suporteri și să influențeze arbitrul. Sincer, nu mă așteptam să facă așa o afirmație, la vârsta lui (68 de ani a împlini de curând Jorge Jesus – n.r.).

ADVERTISEMENT

Eu îl respect, dar a fost și o greșeală din partea lui. A mai spus și că publicul trebuie să marcheze în acest meci. Această presiune foarte mare s-a întors împotriva jucătorilor lui”, a explicat Mircea Lucescu, la GSP.ro.

Mircea Lucescu își sărbătorește ziua de naștere pe teren

Mâine, Mircea Lucescu va aniversa 77 de ani de viață. Tehnicianul nu va organiza vreo petrecere, întrucât Dinamo Kiev are programat un amical, în Anglia, cu Everton.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Mircea Lucescu străbate continentul în lung și în lat pentru a juca meciuri caracter caritabil, prin care oficialii clubului încearcă să ajute financiare victimele războiului declanșat de Rusia, în Ucraina, încă din luna februarie.

”Toată viața mea e pe teren. Și e un exemplu pentru toți oamenii trecuți de 70 de ani. Poți merge mai departe, chiar și într-un mediu stresant, plin de presiune, ca fotbalul.

Mă bucur de fiecare moment. Fotbalul e ca un drog pentru mine. Cât timp rămâne pasiune, minte limpede și sănătate, voi continua. Dar sunt conștient că va veni și clipa când voi spune «Gata! S-a terminat!». Nu acum”, a mai spus ”Il Luce”.

ADVERTISEMENT