Sport

Mircea Lucescu încheie sezonul din Ucraina cu o remiză. Tehnicianul ar putea să o părăsească pe Dinamo Kiev pentru a se întoarce în Turcia

Într-un campionat desfășurat sub alertele de război, Mircea Lucescu a încheiat sezonul din Ucraina cu o remiză care o duce pe Dinamo Kiev în Conference League.
04.06.2023 | 17:46
Mircea Lucescu incheie sezonul din Ucraina cu o remiza Tehnicianul ar putea sa o paraseasca pe Dinamo Kiev pentru a se intoarce in Turcia
Într-un campionat desfășurat sub alertele de război, Mircea Lucescu a încheiat sezonul din Ucraina cu o remiză care o duce pe Dinamo Kiev în Conference League. Sursă foto: fcdynamo.com
ADVERTISEMENT

Aflat încă în recuperare după operația la șold suferită la începutul lunii mai, tehnicianul român ar putea să o părăsească pe Dinamo Kiev în această vară și să preia în Turcia o funcție nouă pentru el.

Remiză pentru Mircea Lucescu în ultima etapă din Ucraina

În etapa a 30-a, ultima a campionatului Ucrainei, echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, a remizat în deplasare, scor 1-1, cu formația Metalist Harkov, formație deja retrogradată, și a încheiat sezonul pe locul 4, unul deloc mulțumitor pentru un club atât de important.

ADVERTISEMENT

Trupa antrenorului român a deschis scorul dintr-un penalty transformat de venezueleanul Eric Ramirez (20), dar a rămas în inferioritate numerică în minutul 32, după eliminarea directă a lui Maksym Dyachuk.

La scurt timp, Metalist Harkov a restabilit egalitatea prin Artem Gabelok (38) și apoi a forțat victoria, dar Dinamo Kiev s-a apărat foarte bine și a menținut rezultatul de egalitate. Gazdele au terminat jocul în 10 oameni, după ce același Gabelok a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat în minutul 89.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de Mircea Lucescu a terminat astfel pe locul patru în clasament, cu 60 de puncte, la mare distanță de noua campioană Șahtior Donețk, iar în sezonul viitor va juca în Conference League.

Il Luce, dorit director tehnic la Fenerbahce

În urmă cu două luni, Mircea Lucescu a dezvăluit că a avut o ofertă de a merge la Fenerbahce atunci când a început războiul din Ucraina, însă a refuzat-o pentru că nu putea să lase la greu un club precum Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

Între timp, presa din Turcia a scris că românul este dorit în continuare de gruparea din Istanbul, însă îi oferă postul de director tehnic, care va rămâne vacant în această vară odată cu plecarea portughezului Jorge Jesus.

Mircea Lucescu ar urma să se ocupe de tot ce înseamnă partea tehnică a clubului și va fi un fel de sfătuitor pentru antrenorul Volkan Demirel în încercarea de a aduce un nou titlu pentru Fenerbahce după o pauză de nouă ani.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a câștigat două titluri în Turcia, unul cu Galatasaray, în sezonul 2001-2002, și celălalt cu Beșiktaș, anul următor. De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a cucerit 35 de trofee, fiind devansat doar de Alex Ferguson, care are în palmares 49 de trofee.

ADVERTISEMENT