Fotbal international

Mircea Lucescu, la 90 de minute de grupele Champions League. “E cel mai important meci”

29.09.2020 | 00:02
Mircea Lucescu la 90 de minute de grupele Champions League E cel mai important meci
ADVERTISEMENT

Marţi seară Dinamo Kiev poate reveni în elita fotbalului european, odată cu accesul în grupele Champions League. Este un obiectiv mult uşurat de rezultatul partidei din tur din Belgia, unde ucrainenii au învins cu 2-1 pe Gent, după un meci jucat tactic aproape perfect.

Un merit indiscutabil în renaşterea celui mai puternic club din istoria fotbalului ucrainean, eclipsat însă serios în ultimii ani de către Şahtior Doneţk, îl are antrenorul român Mircea Lucescu. Acesta, la 75 de ani, a acceptat provocarea lansată de preşedintele lui Dinamo, Igor Surkis, de a resuscita clubul fanion din Kiev şi rezultatele încep să se vadă.

ADVERTISEMENT

Il Luce a adus repede un trofeu, impunându-se în Supercupa Ucrainei în faţa lui Şahtior, iar acum e la distanţă de 90 de minute de grupele Champions League, un vis la care fanii lui Dinamo nici nu îndrăzneau să se gândească până acum câteva luni.

Mircea Lucescu a fost răcit după meciul din Belgia

“Acesta este cel mai important meci al clubului din ultimii patru ani” – a spus şi Mircea Lucescu presei din Ucraina. În Belgia meciul tur s-a disputat pe o vreme potrivnică, o ploaie persistentă căzând de-a lungul partidei.

ADVERTISEMENT

Lucescu recunoaşte că trei zile i-au trebuit pentru a se reface, pentru că a răcit stând în acea ploaie, însă e bucuros că jucătorii lui nu au avut nevoie de ajutorul staffului medical. Astfel că la ora atât de importantului joc de la Kiev septuagenarul tehnician român va putea gândi cea mai bună formulă de echipă.

Antrenorul român, deranjat de scandalul Kravets

Antrenorul lui Dinamo este puternic deranjat de faptul că înaintea unui moment cu un asemenea impact pentru viitorul clubului a apărut în presa ucraineană scandalul Kravets. Fostul internaţional revenise în vară la Dinamo după mai mulţi ani petrecuţi în străinătate, ultimii în Turcia, dar a plecat repede, chipurile după un conflict cu Lucescu.

ADVERTISEMENT

„Tot ce s-a scris în presa ucraineană a fost fals. Kraveț a venit la Dinamo, însă a văzut ce concurență e aici și a decis să accepte oferta din Turcia. Ne-am strâns mâna și ne-am despărțit prieteni.

Surkis promite întăriri ale lotului

Niciodată nu am stat în calea unui fotbalist care voia să plece, niciodată nu am închis ușa nimănui. Cariera unui jucător e foarte scurtă, poate șapte-opt ani la nivel înalt, așa că nu vreau să împiedic pe nimeni să evolueze în altă parte, dacă asta dorește” – a spus Lucescu despre acest caz.

ADVERTISEMENT

Igor Surkis a declarat că antrenorul român i-a cerut în cazul calificării în grupe aducerea a câtorva jucători experimentaţi care să poată fi puncte de echilibru alături de tinerii talentaţi din lot şi admite că dacă obiectivul va fi îndeplinit va căuta să facă acest lucru, în măsura posibilităţilor.

Programul zilei de marţi, 29 septembrie, în play-off-ul Ligii Campionilor

  • Dinamo Kiev – Gent (în tur a fost 2-1)
  • Ferencvaros – Molde (în tur a fost 3-3)
  • Omonia Nicosia – Olympiacos (în tur a fost 0-2)
ADVERTISEMENT
Tags: