Fotbal international

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev! Va primi un salariu de 3 milioane de euro anual! Primele reacții oficiale. Update

23.07.2020 | 15:26
Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev Va primi un salariu de 3 milioane de euro anual Primele reactii oficiale Update
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a trecut borna celor şapte decenii de viaţă, însă nu pare deloc a trece de la munca de antrenor la o activitate de bunic alături de nepoţii săi. Dimpotrivă, „Il Luce” duce serios dorul andrenalinei de pe banca tehnică şi consideră că încă mai poate face lucruri de calitate în meseria sa.

Şi s-ar putea ca acest eveniment să se petreacă mult mai repede decât s-ar fi crezut, nicidecum în îndepărtata Brazilie, cum s-a mai scris în ultima perioadă, ci într-una dintre ţările unde Mircea Lucescu a petrecut o bună parte a carierei sale, cu deosebit succes, adică în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Lucescu este un antrenor al paradoxurilor. În România el a făcut peformanţă cu Dinamo şi apoi cu una dintre rivalele câinilor, Rapid. În Turcia, a câştigat titlul cu Galatasaray, apoi cu un inamic al „leilor”, Beşiktaş. Iar acum se pregăteşte de ceea ce în ochii şi inimile fanilor de la Şahtar Doneţk s-ar numi marea trădare.


UPDATE, 23 iulie, ora 15:10 / Gata, e oficial: Mircea Lucescu a semnat pe 2 ani cu Dinamo Kiev (cu drept de prelungire pe încă unul), unde va primi un salariu stagional de 3 milioane de euro! Informația a fost confirmată de clubul ucrainean pe canalele oficiale de comunicare, acolo unde au apărut și primele reacții ale antrenorului român și ale patronului Igor Surkis.

ADVERTISEMENT

„Îmi era dor de Ucraina. Am vrut să revin aici, să am iar rezultate bune. Sunt foarte fericit că vin la un club de tradiție, cu jucători talentați. Cred că cei de aici vor fi mulțumiți de munca mea și voi avea rezultate. Le mulțumesc președintelui și fanilor pentru încredere”, a spus Mircea Lucescu, noul antrenor al lui Dinamo Kiev.

⚡️ Мірча Луческу – головний тренер ФК «Динамо» КиївНовим головним тренером футбольного клубу «Динамо» призначений відомий румунський фахівець Мірча Луческу!

Posted by FC Dynamo Kyiv on Thursday, July 23, 2020

„Vi-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori. Sunt încrezător că, odată cu sosirea lui, va avea loc o renaștere a tradiției lui Dinamo Kiev. Vom câștiga trofee și Mircea va avea mult succes. Baftă, te voi ajuta cu orice ai nevoie”, a spus și Igor Surkis, președintele lui Dinamo.

ADVERTISEMENT
Mircea Lucescu și Igor Surkis, la puțin timp după ce românul a devenit antrenorul lui Dinamo Kiev

UPDATE, 23 iulie, ora 14:00 / Mircea Lucescu a semnat pe două sezoane și cu posibilitate de prelungire pe încă un sezon cu Dinamo Kiev, conform sport.ro.

Clubul urmează să anunțe oficial mutarea verii în Ucraina, mai ales în condițiile în care a scris istorie pentru rivalii de la Șahtior Donețk.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 iulie, ora 13:10 / Presa ucraineană scrie că Mircea Lucescu a ajuns la un acord cu șefii lui Dinamo Kiev pentru a prelua echipa și mai e o doar o chestiune de timp până când se va semna contractul și se va face anunțul oficial.

Conform acelorași surse, antrenorul român ar urma să aibă la Kiev un salariu anual de 3 milioane de euro.


UPDATE, 23 iulie, ora 11:40 / Mircea Lucescu a plecat în această dimineață în Ucraina pentru a finaliza tratativele cu Dinamo Kiev. O dovadă a seriozității negocierilor ar putea fi și faptul că în scurt timp va fi ziua sa de naștere, împlinește 75 de ani pe 29 iulie și petrecerea planificată pentru sărbătorirea acestui eveniment în familia Lucescu a fost anulată.

Site-ul „Go Fotbal” din Ucraina annunță că „secundul” lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev va fi Alexandru Spiridon (60 de ani), fostul „secund” al lui „Il Luce” la Șahtar Donețk, unde a continuat să lucreze, până în prezent, și după plecarea antrenorului român la Zenit Sankt Petersburg, în 2016.


Mircea Lucescu, chemat să preia pe marea rivală a lui Şahtior Doneţk

Il Luce a cunoscut cele mai mari satisfacţii din carieră în cei 12 ani în care a stat la cârma minerilor din Doneţk, cel mai mare bazin carbonifer al Ucrainei. Cu Şahtar, românul s-a umplut de trofee: 1 Cupă UEFA, 8 titluri, 5 Cupe ale Ucrainei, 7 Supercupe. În total, 21 de trofee, o cifră excepțională pentru un tehnician la aceeaşi echipă.

Una dintre grupările cele mai importante ale fanilor rivalei lui Şahtior, Dinamo Kiev, a aruncat bomba, preluată imediat de toată mass-media sportivă ucraineană, pentru că este o informaţie cu adevărat senzaţională.

Un site de suporteri a venit cu informaţia bombă

Site-ul „Druzi Dynamo” a scris că Mircea Lucescu este foarte aproape de a deveni noul antrenor al lui Dinamo Kiev, începând cu viitorul sezon. Echipa patronată ani de zile de fraţii Surkis, cu care Il Luce a avut multe dispute verbale, în special cu Igor, care era preşedintele federaţiei, este foarte aproape de a bate palma cu Dinamo.

„Nu am furnizat aceste informații până acum, deoarece este greu de crezut, dar deja din mai multe surse confidențiale susţin că, cel mai probabil, noul antrenor al lui Dinamo Kiev este Mircea Lucescu”, a scris pe Facebook „Druzi Dynamo”.

Мы не давали эту информацию раньше, т.к. даже нам сложно в это поверить, но уже из нескольких конфиденциальных…

Posted by Druzi Dynamo on Wednesday, July 22, 2020

Entuziasm la Kiev, dezamăgire la Doneţk

Este o informaţie care creează evident două stări de spirit diametral opuse. Pe de o parte fanii lui Dinamo, echipă care de ani buni a stat în umbra lui Şahtior şi după plecarea românului, sunt încântaţi de ideea de a avea un antrenor cu CV impresionant.

Pe de alta, suporterii lui Șahtar Doneţk refuză încă să creadă că omul care le-a produs atâtea satisfacţii, care a contribuit enorm la cele 21 de trofee şi care a realizat pentru club transferuri pe sume neverosimil de mari, aducând mari beneficii, ar putea deveni din sezonul viitor inamicul numărul 1. Ei sunt convinşi că este o ştire falsă şi că de fapt, cel despre care s-a vorbit zilele trecute, Nenad Bjelica, de la Dinamo Zagreb, va fi de fapt noul antrenor la Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT