Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Mircea Lucescu, mesaj pentru Ucraina înainte de meciul cu România de la EURO 2024. “Nu le este ușor acum”

Mircea Lucescu a discutat despre Ucraina înainte de debutul de la EURO 2024 și o vede cu ochi buni pe vecina României de la Nord.
16.06.2024 | 07:49
Mircea Lucescu mesaj pentru Ucraina inainte de meciul cu Romania de la EURO 2024 Nu le este usor acum
Mircea Lucescu, despre Ucraina la EURO 2024. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

România se va duela cu Ucraina în primul meci de la EURO 2024, iar partida va avea loc pe Allianz Arena, la Munchen, de la ora 16:00. Înaintea debutului celor două naționale de la Campionatul European, Mircea Lucescu a vorbit despre rivala “tricolorilor”.

Mircea Lucescu, mesaj pentru Ucraina înainte de meciul cu România de la EURO 2024. “Nu le este ușor acum”

Mircea Lucescu o vede cu ochi buni pe Ucraina la EURO 2024 înainte de meciul cu România. “Il Luce” mizează pe motivația pe care jucătorii ucrainieni o au, deși nu le este ușor, având în vedere situația grea din țara lor.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o mare motivație pentru jucătorii echipei naționale. Nu le este ușor să joace fotbal acum, știind că oamenii și compatrioții lor mor undeva”, a spus Mircea Lucescu, potrivit celor de la sport.ua.

Pe lângă acest lucru, Mircea Lucescu a discutat și despre calitățile Ucrainei. Fostul antrenor al lui Shakhtar și Dynamo Kiev o cunoaște foarte bine pe vecina României de la Nord. Cel mai titrat tehnician român mizează pe lotul puternic selectat de Serghei Rebrov și pe experiența acestuia ca antrenor.

ADVERTISEMENT

Astfel, Lucescu este de părere că Ucraina este cea mai bună echipă din Estul Europei care participă la turneul final din Germania. Totodată, acesta susține că această națională ar putea să fie surpriza competiției și poate să ajungă chiar până în semifinale.

Lucescu, despre Ucraina: “Este cea mai bună echipă din Est”

“Două calități minunate ale naționalei Ucrainei? Primul este că lotul include jucători ai doar două echipe – Shakhtar și Dynamo Kiev. Toți acei jucători care joacă acum în Occident au părăsit aceste cluburi.

ADVERTISEMENT

Deci, în Ucraina, toți jucătorii sunt omogeni și jocul lor este omogen. Sunt foarte apropiați, ceea ce le oferă o mare putere.

A doua este valoarea fotbaliștilor. Jucătorii reprezintă cluburi atât de puternice precum Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Benfica sau Girona. 

ADVERTISEMENT

Serghei Rebrov? Ca jucător, Rebrov a fost rivalul meu când eram la Shakhtar. Era foarte inteligent. Avea un fizic atipic pentru un atacant, dar l-a ajutat să dezvolte o tehnică bună.

Ca antrenor, a acumulat deja multă experiență. Are vreo 5-6 titluri de campionat, inclusiv în afara Ucrainei – la Ferencváros și Al Ain. A crescut, iar contribuția lui va ridica nivelul jocului echipei, care este deja ridicat.

Dintre toate echipele din Est care vor fi la acest EURO, Ucraina este cea mai bună. Cred că poate fi o surpriză a acestui EURO. Poate ajunge chiar și în semifinale”, a mai spus Mircea Lucescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
1,62 este cota BETANO pentru pronosticul „PSF X” la meciul România - Ucraina