Sport

Mircea Lucescu a ajuns la București! Impresarul antrenorului, reacție dură: „Primii au fugit șobolanii, noi am dat un exemplu la început!”

Mircea Lucescu a trăit de la Kiev calificarea lui PAOK în optimile UEFA Conference League. La o zi după succesul fiului său, Il Luce a luat decizia să vină în România.
25.02.2022 | 23:24
Mircea Lucescu a ajuns la Bucuresti Impresarul antrenorului reactie dura Primii au fugit sobolanii noi am dat un exemplu la inceput
Mircea Lucescu a plecat de urgență în România! Ce rută terestră a ales antrenorul lui Dinamo Kiev. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
25-02-2022
21:26

Arcadie Zaporojanu, noi informații despre cum a intrat Mircea Lucescu în România

Arcadie Zaporojanu a povestit cum a intrat Mircea Lucescu în România, tehnicianul ajungând în primă fază la Iași, dar pe un drum care a ocolit Transnistria, din cauza tensiunilor din Republica Moldova:

„Sunt în țară, în Republica Moldova. Am fost până la Iași cu Mircea Lucescu. Nu am avut peripeții pe drum. Eram la volan, nea Mircea ne citea date statistice despre Ucraina și ne citea toate performanțele Ucrainei din diverse domenii.

E păcat că țara a căzut pradă unui paranoia ca Putin și a politicii. Rușii au pătruns mișelește în Ucraina și poate că în afară de ambiții stau și alte bogății din Ucraina.

Eu știu drumurile Ucrainei ca pe cele din România. Ne-am dat seama că ar fi un pericol să mergem spre Odessa, dar e foarte tensionată situația. Ca să merg pe drumul cel mai scurt de la Kiev la Chișinău, traversam Transnistria. Era clar că în asemenea condiții nu puteam traversa Transnistria”.

„Ne-a rămas o singură variantă, să intrăm sau în România, via Republica Moldova, pe la nord, excluzând Transnistria.

Am găsit această rută, am avut și niște informații din Moldova. Drumul a fost aglomerat, am mers pe drumuri locale să evităm aglomerațiile.

Mircea era afectat, nu mai era de stat, ce să stai, până să se termine ostilitățile? Primii au fugit șobolanii, noi am dat un exemplu la început.

Acum, căpitanul a părăsit vasul și așa se întâmplă, primii care părăsesc vasul sunt șobolanii”, a mai spus impresarul, la TV TelekomSport.

25-02-2022
19:10

Mircea Lucescu a ajuns în România și e în drum spre București

Mircea Lucescu a reușit să intre în România alături de Arcadie Zaporojanu, Emil Caras și Ognjen Vukoievic și a ajuns la Iași, anunță Prosport. De aici a schimbat mașina și a plecat în drum spre București.

Antrenorul lui Dinamo Kiev a fost așteptat de o mașină venită de la București și a decis să nu ia avionul de la Iași, deoarece următoarea cursă era programată abia a doua zi.

25-02-2022
15:41

Mircea Lucescu și Arcadie Zaporojanu sunt la granița cu Moldova

Ovidiu Ioanițoaia anunță că Mircea Lucescu și impresarul său, Arcadie Zaporojanu, au reușit să ajungă la granița Ucrainiei cu Republica Moldova, după un drum de șase ore, însă vor avea de așteptat până când vor putea trece de vamă.

„Il Luce” speră că până deseară să reușească să ajungă la București, cu Arcadie Zaporojanu la volan, însă cei doi se află deja în afara oricărui pericol.

25-02-2022
12:49

Ultimele detalii despre drumul lui Mircea Lucescu către România

FANATIK a aflat în exclusivitate că Mircea Lucescu a plecat spre România cu un convoi de trei mașini. Antrenorul în vârstă de 76 de ani și cei care îl însoțesc au provizii de hrană și combustibil pentru a nu fi nevoiți să oprească nicăieri. Din informațiile noastre, convoiul va evita Republica Moldova (zona transnistreană) și va intra direct din Ucraina, în România, pe la Botoșani.

Tehnicianul lui Dinamo Kiev este împreună cu Arcadie Zaporojanu, cu încă doi basarabeni și cu un croat. Site-ul nostru a aflat că deja s-au făcut demersuri la Ministerul Afacerilor Interne și la Poliția de frontieră pentru a depăși mai rapid formalitățile, astfel încât grupul să calce pe pământ românesc până la lăsarea întunericului.

Lucescu și-ar fi dorit să rămână în continuare la Kiev, dar, la insistențele familiei, a cedat și a decis să vină în țară. Surse apropiate de antrenor susțin că soția acestuia, Neli, este cea mai marcată de cele întâmplate și plânge în continuu, în așteptarea sosirii bărbatului ei în România. 

25-02-2022
10:18

Mircea Lucescu vine de urgență în România

Mircea Lucescu a înnoptat la cantonamentul lui Dinamo Kiev, iar în această dimineață a luat hotărârea să vină spre România.

„Am ieșit din Kiev și mergem, e totul bine. Nea Mircea e cu noi, normal. Nu o luăm spre Polonia, venim direct spre România, e tot țară NATO și e țara noastră, aceasta e cea mai bună variantă. O să ocolim acea fâșie din Transnistria”, a declarat Arcadie Zaporojanu, conform GSP.ro.

Inițial, antrenorul campioanei Ucrainei a anunțat că vrea să rămână la Kiev. Il Luce s-a răzgândit după ce conflictul cu Rusia a luat amploare și a vrut încă de ieri să vină în România, dar a considerat că e riscant să traverseze întreaga țară cu mașina.

„Aseară am vorbit cu niște prieteni de la Kiev, erau la baza de pregătire a celor de la Dinamo Kiev. Mi-au povestit că toți jucătorii echipei au fost strânși, cazați la baza de pregătire a clubului, cu familii, copii. În cursul zilei de azi așteaptă variante pentru a pleca fiecare în țările lor.

Au și 4 străini, stafful tehnic, sunt acolo Mircea Lucescu și cu secunzii dânsului. Din ce am înțeles, ei au plecat dimineață în drum spre România, cu mașina. Alte variante nu au, pentru că aeroportul a fost bombardat. Nu au ce să mai facă acolo, toate competițiile sportive s-au anulat, antrenamentele nu se mai fac”, a declarat Florin Cernat, director sportiv la FC Voluntari, pentru Digi 24.

Mircea Lucescu (76 de ani) rămâne ferm pe poziții. Antrenorul lui Dinamo Kiev a dezvăluit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK că nu are de gând să plece din capitala Ucrainei, deși țara vecină a fost atacată de ruși.

Joi, 24 februarie, în ziua în care Vladimir Putin și-a trimis trupele în Ucraina, Mircea Lucescu a fost preocupat mai degrabă de soarta fiului său. Răzvan a avut meci de calificare în Conference League.

ADVERTISEMENT

Calificarea lui PAOK în optimile Conference League, dedicată lui Mircea Lucescu

Învinsă în Danemarca cu 0-1 de Midtjylland, PAOK a întors rezultatul la retur. Grecii s-au impus cu 2-1 și au trimis meciul în prelungiri, dubla fiind decisă la loviturile de departajare, acolo unde echipa lui Răzvan Lucescu a câștigat cu scorul de 5-3.

Alexandru Mitriță a pus și el umărul la calificarea lui PAOK. Intrat în minutul 71, „piticul” a transformat a patra lovitură de departajare a elenilor.

ADVERTISEMENT

„Mă gândesc mereu la tatăl meu, care e în Ucraina. Am vorbit de trei ori astăzi (n.r. – ieri) la telefon. Mi-a spus că, pentru el, cel mai important e ca PAOK să se califice: ‘Învinge pentru mine!’. Asta îl va face să se simtă bine”, a declarat Răzvan Lucescu al conferința de presă.

Cum arată cantonamentul lui Dinamo Kiev în mijlocul războiului

Il Luce se află la 20 de kilometri de capitala Ucrainei, în baza lui Dinamo Kiev de la Koncia-Zaspa. Salonic, orașul în care antrenează fiul Răzvan și în care PAOK a obținut calificarea în optimile Conference League, se află la doar 1300 de kilometri distanță de Kiev.

ADVERTISEMENT

Vineri, 25 februarie, dis-de-dimineață, Arcadie Zaporojanu, impresar și apropiat al lui Mircea Lucescu, a postat pe Facebook o fotografie de la baza de pregătire a campioanei Ucrainei, cu mesajul „Răsărit de soare la Kiev”.

Răsăritul pare mai degrabă un apus, deoarece soarele lipsește cu desăvârșire de pe cerul întunecat de norii negri de fum care s-au abătut asupra Kievului.

ADVERTISEMENT

Ivan Savvidis, trimis la închisoare în ziua în care a început războiul

În ziua în care PAOK Salonic a obținut calificarea în optimile Conference League, patronul Ivan Savvidis (62 de ani) a fost trimis la închisoare.

Fost deputat în Duma de Stat rusă și apropiat al președintelui Vladimir Putin, boss-ul lui PAOK a primit 25 de luni de închisoare cu suspendare și i s-a interzis să intre pe stadioane timp de trei ani, după ce, în martie 2018, a intrat pe teren cu un pistol, într-un derby cu AEK.

Pentru incidentele de la acel meci, condamnare a primit și Ľuboš Micheľ. Slovacul, fost arbitru FIFA și fost director tehnic al lui PAOK, are de ispășit zece luni de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT