Fotbal international

Ce lovitură! Mircea Lucescu, noul selecţioner al naţionalei Turciei!

UPDATE, ora 19:34 / Federaţia turcă a confirmat pe site-ul oficial că Mircea Lucescu este noul selecţioner. Negocierile s-au purtat la hotelul Marriott din Bucureşti. A confirmat inclusiv...
02.08.2017 | 18:30
Ce lovitura Mircea Lucescu noul selectioner al nationalei Turciei

UPDATE, ora 19:34 / Federaţia turcă a confirmat pe site-ul oficial că Mircea Lucescu este noul selecţioner. Negocierile s-au purtat la hotelul Marriott din Bucureşti. A confirmat inclusiv antrenorul român: “Da, e adevărat, am semnat. Sunt fericit, am o lună să pregătesc meciul cu Ucraina”. Iată ce program mai are Lucescu în 2017, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

02.09.2017: Ucraina – Turcia

05.09.2017: Turcia – Croaţia

06.10.2017: Turcia – Islanda

09.10.2017: Finlanda – Turcia

Iată cum arată clasamentul grupei:

Capture


UPDATE, ora 18:28 / Presa din Turcia anunţă că Federaţia de Fotbal din Turcia a reuşit să îl convingă pe Mircea Lucescu să preia naţionala Semilunei. 


Mircea Lucescu rămâne un antrenor cu mare căutare, în pofida faptului că a împlinit 71 de ani. Până şi două cluburi din îndepărtata, dar boigata Chină, au tatonat terenul pentru tehnicianul român, însă acesta preferă o soluţie cât mai aproape de casă. Cei de la Galatasaray nu l-au uitat din perioada 2000-20902, când Cim Bom a câştigat campionatul şi cupa pe plan local, dar a cucerit şi Supercupa Europei, după un 3-2 de poveste cu Real Madrid.

Galata îl vrea fie ca antrenor, fie ca director tehnic, alături de actualul antrenor, croatul Igor Tudor. Însă, tot din Turcia a mai apărut o variantă care ar putea fi foarte bănoasă, dar şi plină de responsabilitate. Este vorba de a prelua echipa naţională a Turciei de la acelaşi om de la care a luat în 2000 şi pe Galata: Fatih Terim. Împăratul Terim şi-a şifonat serios imaginea, ca urmare a unui scandal descris pe larg de presa din Turcia în ultimele zile şi în urma căruia şi-a inaintat demisia din postul de selecţioner.

Mircea Lucescu naţionala Turciei. De ce a demisionat Fatih Terim

Fatih Terim a fost implicat într-un scandal monstruos cauzat de o problemă de familie. Fostul selecţioner a încercat să lovească pe patronul restaurantului vecin cu localul ginerelui său şi povestea a fost relatată pe larg în presă. Terim nu a negat incidentul, dar a declarat că nu a făcut decât să apere onoarea unei femei din familia sa. Nu se consideră cu nimic vinovat şi e convins că la fel ar fi procedat orice bărbat.

“Eu consider că în această situaţie un tată şi-a apărat familia. Sora mai mare a lui Ahmet a fost hărţuită, ameninţată. O femeie. Iar eu nu am ştiut asta, copiii au încercat să rezolve singuri situaţia. Se întâmpla de câteva luni. Eram la cină, când a venit vorba de ce s-a întâmplat. L-am sunat pe acest individ şi i-am cerut socoteală. Am primit o ofertă obraznică şi m-am dus acolo. Am făcut ce trebuia făcut, iar apoi am plecat. Asta a fost totul. I se poate întâmpla oricui. Este vorba de o femeie căreia i-a murit tatăl acum un an – doi şi de care trebuie să am eu grijă. Este sora ginerelui meu. Dacă aţi fi fost voi în locul meu ce aţi fi făcut? Ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu federaţia”

Tags: