Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Mircea Lucescu, necruțător după România – Ucraina 3-0: „Impresionant” Ce spune despre portarul ucrainean de la Real Madrid: „Așa fac toți”

Mircea Lucescu a analizat victoria de poveste a României, scor 3-0, cu Ucraina. Il Luce știe inclusiv de ce a apărat catastrofal portarul lui Real Madrid, Andrii Lunin
18.06.2024 | 15:35
Mircea Lucescu necrutator dupa Romania  Ucraina 30 Impresionant Ce spune despre portarul ucrainean de la Real Madrid Asa fac toti
Mircea Lucescu, necruțător după România - Ucraina 3-0: „Impresionant” Ce spune despre portarul ucrainean de la Real Madrid: „Așa fac toți”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu (78 de ani) i-a elogiat pe „tricolori”, care au spulberat Ucraina, scor 3-0. Il Luce știe unde l-a bătut Edi Iordănescu pe Serhii Rebrov. Cel mai galonat tehnician român a antrenat timp ce 15 ani în țara vecină.

Mircea Lucescu, după România – Ucraina 3-0: „Cel mai bun meci jucat la Campionatele Europene”

România este pe primul loc în Grupa E la Euro 2024. „Tricolorii” au trei puncte, la fel ca Slovacia, dar un golaveraj superior. Mircea Lucescu a rămas impresionat de victoria naționalei noastre, care e la șasea prezență la un Campionat European.

ADVERTISEMENT

„Eu am fost surprins de evoluția jocului, de rezultat. Am fost surprins în sens pozitiv de echipă. E unul dintre cele mai bune meciuri jucate de echipa României la Campionatele Europene. Ținând cont că plecam cu șansa a doua din toate punctele de vedere. Nimeni nu ne dădea posibilitatea de a câștiga. Un meci nul se putea face pentru că în fotbal totul e posibil. De la meciul ăla, Arabia Saudită cu Argentina, lumea și-a dat seama că totul e posibil. Nu există învingător dinainte.

Echipa a jucat foarte bine. A jucat inteligent. Spuneam înainte de meci că nu îi putem bate decât prin organizarea jocului și ăsta e meritul lui Edi Iordănescu. A organizat foarte bine jocul împotriva unei echipe a Ucrainei în care fiecare jucător a vrut să fie protagonist. Au începu în joc de glezne, nu jucau repede. Chiar dacă au dominat jocul, chiar dacă au avut un început de partidă superior.

ADVERTISEMENT

Și, chiar dacă am beneficiat de o eroare la primul gol, după aceea n-a existat decât o singură echipă pe teren. Din punct de vedere al organizării jocului, în sensul contraatacului. Pentru că echipa României a fost colectivă în apărare. S-au dublat și s-au triplat așa cum trebuie și au închis spațiile de joc și au fost individualiști la contraatac. Dar din toată chestia asta a ieșit o victorie foarte bună. Spre mulțumirea suporterilor pentru că a fost ceva extraordinar. N-am văzut până acum o grupare galbenă, românească, atât de compactă și de participantă la joc. Au încurjat și i-au ținut pe băieții noștri în permanență în pressing”, a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate la FANATIK LA EURO.

„Tricolorii” care l-au impresionat pe Lucescu: „Parcă românii jucau la echipe mari din Vest”

15 ani a antrenat Mircea Lucescu în Ucraina. Între 2004 și 2016 a fost tehnicianul lui Șahtior Donețk, iar între 2020 și 2023 a pregătit-o pe Dinamo Kiev.  „De obicei eu nu vorbesc de individualități, dar de această dată s-a detașat în apărare Drăgușin, care a fost cu un cap peste toți ceilalți. Și o disponibilitate de sacrificiu ieșită din comun. A luat toate mingile la cap.

ADVERTISEMENT

Împotriva unor adversari foarte puternici. Și Yaremchuk și Dovbyk. Mi-a plăcut de data asta Stanciu, pe care l-am criticat după meciul cu Liechtenstein când umbla pe tot terenul. Venea în spatele fundașilor să ia mingea. De data asta a jucat în zona în care îi convine cel mai mult. În care își poate valorifica driblingul, în care își poate valorifica șutul și ultima pasă. A jucat exact unde trebuia să joace. Nu s-a mai epuizat în acțiuni inutile la distanță față de poartă.

Ucrainenii au avut o zi neagră. Au crezut că vor câștiga la pas. (n.r. – Ne-au luat de sus?) Cu siguranță. Pentru că greșelile pe care le-au făcut sunt inadmisibile la nivelul ăsta. Când mă uitam la meci părea că jucătorii români joacă la echipe mari din Vest și ucrainenii la echipe mici. Când, de fapt, lucrurile stau de fapt invers.

ADVERTISEMENT

Nu există Generații de Aur. Există generații de jucători bine disciplinați, organizați. Pentru că talentul nostru există. Suntem una dintre cele mai bune nații în ceea ce privește tehnica pasei. Și pe vremea noastră, în 1970, la Campionatul Mondial, toți ne considerau echipa cu jucătorii care pasează cel mai bine. Acel tiki-taka. Noi pasam extraordinar și cu Brazilia și Anglia. Erau niște forțe și pe vremea aia și nu găseau mingea. Asta e calitatea noastră a românilor, calitatea pasei. (n.r. – Drăguș cum vi s-a părut?) Formidabil!”, a adăugat Lucescu.

Lucescu, despre Lunin: „Nu există maturitate”

Mircea Lucescu a comentat și prestația execrabilă a lui Lunin. Portarul lui Real Madrid a greșit la primele două goluri ale României. Tehnicianul consideră că goalkeeperul suferă din cauza faptului că n-a apărat în finala Champions League.

„Probabil a rămas dezamăgit că n-a jucat finala aia. Toți sunt așa. Noi zicem că sunt profesioniști. Dar nu e așa. Nu există maturitate în ceea ce privește reacția unui jucător care nu e folosit după ce a calificat echipa în finală și apoi nu e folosit. Nu, rămâne undeva. La primul și la al doilea gol a greșit ceva incredibil”, a conchis Il Luce.

“IMPRESIONANT!” Mircea Lucescu, NECRUTATOR dupa Romania - Ucraina 3-0

ADVERTISEMENT
2,75 este cota pentru „X2” la Belgia - România de la EURO 2024