Sport

Mircea Lucescu nu e surprins de ce a făcut Rednic la Dinamo: „De-aia nu stă mai mult de un an pe nicăieri”

04.02.2019 | 23:47
Mircea Lucescu nu e surprins de ce a facut Rednic la Dinamo Deaia nu sta mai mult de un an pe nicaieri

Mircea Rednic a transferat nu mai puțin de 14 jucători de la venirea sa la Dinamo, dar pe Mircea Lucescu acest fapt nu-l surprinde deloc. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, cel mai mare antrenor din fotbalul românesc a explicat motivele pentru care Rednic apelează la astfel de schimbări.

Lucescu crede că Mircea Rednic nu ar fi câștigat titlul cu Rapid în sezonul 2002/03 dacă în conducerea clubului nu se afla și fiul său, Răzvan. Il Luce spune că Rednic este genul de antrenor care intră repede în conflict cu jucătorii, motiv pentru care nu rezistă mai mult de un sezon la echipele pe care le pregătește.

Statisticile îi dau dreptate, din 2000 și până în prezent, o singură dată în cariera lui Mircea Rednic s-a întâmplat ca antrenorul să pregătească o echipă și în următorul sezon, la Excelsior Mouscron.

Mircea Lucescu nu e surprins de ce a făcut Rednic la Dinamo

„Știu ce eforturi a făcut Răzvan pentru echipă, cum se ducea dis-de-dimineață și cum stătea până noaptea târziu, cu organizarea, cu absolut tot pentru ca jucătorii să aibă absolut tot, Mircea Rednic era antrenor, intra în conflict permanent cu jucătorii, Răzvan îi împăca, și asta a contribuit, cum spuneam… Pentru că este un tip conflictual,

Mircea Rednic, foarte conflictual, dovadă că schimbă jucători, 10 jucători, 15 jucători, și acum la Dinamo… înseamnă că el nu poate să transmită jucătorilor un anumit mod de gândire, de-aia nu stă mai mult de un an pe nicăieri, la nicio echipă, ajunge repede la conflicte. De-aia spun eu că nu pot să-l judec, e vina mea că n-am reușit să-l schimb.

Răzvan îi împăca, el îi aducea înapoi, a avut atunci un rol extraordinar în câștigarea campionatului. Bine, meritul a rămas al lui Rednic, dar Răzvan a avut un merit net superior la Rapid. A fost teribil…” – a spus Mircea Lucescu în exclusivitate pentru FANATIK.