Fotbal intern

Mircea Lucescu, ofertat să preia naţionala României. Cum au decurs negocierile

04.04.2021 | 16:31
Mircea Lucescu ofertat sa preia nationala Romaniei Cum au decurs negocierile
ADVERTISEMENT

Postul de selecţioner al României a fost mereu intens discutat în spaţiul public, iar unul dintre numele propuse a fost cel al lui Mircea Lucescu, unul dintre cei mai importanţi antrenori români. Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a dezvăluit că lui Mircea Lucescu i s-au făcut două propuneri separate, dar le-a refuzat de fiecare dată.

Andrei Vochin: „Au fost două încercări de a-l aduce pe Mircea Lucescu. A refuzat“

De la alegerea lui Răzvan Burleanu în fruntea Federaţiei Române de Fotbal, una dintre problemele majore ale naţionalei a fost selecţionerul. Victor Piţurcă, numit din mandatul lui Mircea Sandu, a plecat în 2014, iar suporterii au insistat pentru Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, consilierului lui Burleanu, a dezvăluit că FRF chiar a încercat să îl aducă pe antrenorul de 75 de ani în locul lui Piţurcă. Lucescu se afla, însă, sub contract cu Şahtior şi a refuzat propunerea.

A fost numit Anghel Iordănescu, ajuns la al treilea mandat. A rămas până în 2016, demisionând după Europeanul din Franţa 2016, când a terminat pe ultimul loc o grupă cu ţara gazdă, Elveţia şi Albania, obţinând un singur punct, dintr-un egal cu Elveţia.

ADVERTISEMENT

După retragerea lui Iordănescu, FRF i-a propus din nou postul de selecţioner lui Mircea Lucescu, liber de contract la acel moment. Acesta a preferat să o preia pe Zenit Sankt Petersburg, iar la naţională a ajuns Christoph Daum, urmat de Cosmin Contra şi, acum, de Mirel Rădoi.

„La Mircea Lucescu au fost de două ori încercări de a-l aduce la Federaţie şi de două ori a refuzat. Prima oară a fost când a plecat domnul Piţurcă şi a doua oară a fost când i s-a terminat contractul domnului Iordănescu. Astea sunt momentele despre care ştiu eu că s-a discutat cu Mircea Lucescu“, a precizat Andrei Vochin, la TelekomSport.

ADVERTISEMENT

Singurul mandat al lui Mircea Lucescu pe banca României a fost între noiembrie 1981 şi octombrie 1986, când a reuşit să califice naţionala la Europeanul din 1984.

Mirel Rădoi, rămâne la naţională

Mircea Lucescu a redevenit o opţiune pentru naţională după rezultatele recente ale „tricolorilor“. România a tremurat cu Macedonia de Nord, a fost dominată de Germania şi a pierdut ruşinos, pentru prima dată în istorie, cu Armenia, în campania pentru Mondialul din 2022.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a spus după eşecul de la Erevan că se gândeşte la demisie, iar Federaţia l-a băgat în şedinţă, aşa cum a anunţat în exclusivitate FANATIK. Concluzia a fost că Rădoi va continua pe banca „tricoloră“, deşi a fost vehement contestat.

ADVERTISEMENT