Fotbal intern

Mircea Lucescu, optimist înaintea meciurilor naționalei. Ce spune despre amicalul cu Dinamo: „Vom vedea!”

22.03.2021 | 12:22
Mircea Lucescu optimist inaintea meciurilor nationalei Ce spune despre amicalul cu Dinamo Vom vedea
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo Kiev și fostul selecționer al României, Mircea Lucescu, a vorbit despre meciurile tricolorilor și crede că aceștia au șanse inclusiv să învingă Germania. 

Tot mai aproape de un nou titlu de campion în Ucraina, Mircea Lucescu crede că marea provocare pentru fotbaliștii echipelor naționale va fi să se mobilizeze pentru încă un efort, într-o perioadă extrem de aglomerată.

ADVERTISEMENT

Experimentatul tehnician a vorbit și despre amicalul dintre Dinamo Kiev și Dinamo București, care ar trebui să se dispute pe 27 martie. Partida ar putea fi în pericol din cauza pandemiei.

Mircea Lucescu, optimist înaintea meciurilor naționalei: „Germania era mare și când am bătut-o cu 5-1”

Dinamo Kiev a învins-o sâmbătă cu 2-1 pe Rukh Lviv. Profitând și de înfrângerea lui Șahtior Donețk, elevii lui Mircea Lucescu s-au distanțat la șapte puncte în fruntea clasamentului, cu nouă meciuri înaintea finalului de sezon.

ADVERTISEMENT

Bucuros de reușitele echipei sale, Lucescu a revenit în vacanță în România și a vorbit despre provocările echipei naționale, care va juca trei meciuri din preliminariile CM 2022, în finalul lunii martie.

„E foarte greu din trei în trei zile. Sunt meciuri foarte grele pentru naționala României. Sper ca băieții să înțeleagă ce se așteaptă de la ei în această perioadă și să scoată rezultate bune. E foarte greu fără Rădoi pe bancă. Echipa fără antrenor e ca o orchestră fără dirijor.

ADVERTISEMENT

Eu știu ce înseamnă să nu poți să fii lângă echipă și să nu poți da indicații. Și de ziua lui… Nu știu cine îl înlocuiește. Trebuie să fie toată lumea angajată în lupta pentru participarea la Campionatul Mondial. Înseamnă foarte mult și pentru jucători, și pentru antrenopri, pentru toți Germania era foarte mare când i-am bătut cu 5-1 în Giulești, deci orice e posibil.

Toate meciurile sunt foarte grele, țările sunt bine pregătite. Nu cunosc potențialul Macedoniei de Nord, nici al echipei noastre”, a declarat Lucescu.

ADVERTISEMENT

Se mai joacă amicalul cu Dinamo? „Să vedem…”

În tetativa de a-și ajuta fostul club să scape de problemele financiare și să obțină licența pentru sezonul viitor, Mircea Lucescu a luat legătura cu Igor Surkis și a organizat un amical Dinamo Kiev – Dinamo.

Partida este programată pentru data de 27 martie, dar problemele provocata de pandemie în Ucraina ar putea pune meciul în pericol. Dinamoviștii nu sunt, încă, siguri dacă vor putea face deplasarea.

„Să vedem ce se va întâmpla. O să vedem”, a comentat Il Luce atunci când a fost întrebat despre meciul cu echipa antrenată de Gigi Mulțescu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,25 este cota pentru ”peste 3,5 goluri marcate” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT