Sport

Mircea Lucescu poate pleca de la Dinamo Kiev. Decizia luată de FIFA și UEFA referitoare la antrenorii și jucătorii străini din campionatul Ucrainei

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a comentat decizia FIFA, UEFA și FIFPro de a permite jucătorilor și antrenorilor străini din Ucraina să semneze cu alte cluburi, până în vară.
04.03.2022 | 17:25
Mircea Lucescu poate pleca de la Dinamo Kiev Decizia luata de FIFA si UEFA referitoare la antrenorii si jucatorii straini din campionatul Ucrainei
Mircea Lucescu continuă să-i ajute pe fotbaliștii ucraineni refugiați în România. Un rival de la Șahtar Donețk, impresionat de gestul românului
ADVERTISEMENT

Din cauza războiului pornit între Rusia și Ucraina, campionatul de fotbal ucrainean a fost suspendat. Astfel că FIFA, UEFA și FIFPro au decis ca jucătorii și antrenorii străini din Ucraina să poată semna, până în vară, cu orice club din lume.

Mircea Lucescu poate pleca de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu susține că va trebui deschisă o perioadă de transferuri specială pentru jucătorii străini din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Totodată, tehnicianul român spune că nu se pune problema ca, în prezent, să revină în fotbalul românesc.

„Bineînțeles că sub formă de împrumut că e foarte greu ca cluburile să renunțe la jucători pe care au investit foarte mult.

ADVERTISEMENT

Totul va depinde foarte mult și de poziția pe care o va avea UEFA în sensul ăsta, pentru că va trebui să deschidă o perioadă de transferuri. E vorba doar despre străini, ceilalți au rămas în țară.

(n.r. Poate veniți alături de jucători să antrenați în România) Haideți să nu glumim (n.r. râde). Nu ne arde acum de… Vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare. Eu sper să le vină mintea la cap celor care au adus cele două țări într-o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu (n.r. președintele Federației Române de Fotbal) s-a ocupat foarte serios de aducerea străinilor din campionatul Ucrainei spre București și spre țările lor, alături de președitnele UEFA Ceferin”, a declarat Mircea Lucescu, la Digi Sport.

„Contractele jucătorilor din Ucraina se suspendă până în vară și pot semna oriunde. Asta e valabilă doar pentru jucătorii străini și antreorii străini. Din vară, ei revin la contractele pe care le au cu echipele din Ucraina”, a spus și Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT