Fotbal international

Mircea Lucescu prefațează semifinala Europa League: „Va fi dificil pentru Inter să o învingă pe Șahtior”

14.08.2020 | 11:54
Mircea Lucescu prefateaza semifinala Europa League Va fi dificil pentru Inter sa o invinga pe Sahtior
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu (75 de ani), fostul antrenor al lui Inter Milano și Șahtior Donețk, a analizat duelul fostelor sale echipe din penultimul act al Europa League. Meciul se va juca luni, de la ora 22:00.

Cele două echipe vor întâlni în semifinale după ce au trecut de Bayer Leverkusen, cu 2-1 și Basel, scor 4-1. În celălalt meci din penultimul act vor juca Sevilla și Manchester United.

ADVERTISEMENT

Lucescu senior a antrenat-o pe Inter în 1999, iar pe echipa din Ucraina între 2004 și 2016. Tehnicianul crede că formația din Italia va avea parte de un meci greu, el știind foarte bine echipa pe care a lăsat-o la Donetsk.

Lucescu are în palmares Cupa UEFA cu Șahtior

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Șahtior atunci când echipa din Ucraina a câștigat Cupa UEFA și nu ar fi mirat dacă formația din Donetsk ar câștiga din nou competiția.

ADVERTISEMENT

”Va fi dificil pentru Inter să o învingă pe Șahtior. Au o organizare excepțională a jocului și un sistem pe care îl practică de ceva timp.

Ucrainenii au o posesie excelentă, așa că îi va fi greu lui Inter să pună presiune și să controleze jocul. Sunt echipe cu caracteristici diferite, așa că trebuie să vedem.

ADVERTISEMENT

La Șahtior, am realizat un sistem format la bază din jucători ucraineni și fotbaliști ofensivi brazilieni, care ofereau imprevizibilitate. Șahtior e un exemplu pentru construirea unui club, asta datorită președintelui, care s-a bazat pe tineri.

Au timp să câștige încă un trofeu european. Șahtior a mai fost aproape de-a lungul anilor, iar acum au o șansă bună să o facă”, a spus Mircea Lucescu, potrivit Sky.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român, în vârstă de 75 de ani, se află în prezent pe banca tehnică a celor de la Dinamo Kiev. A mai antrenat la Zenit Sankt Petersburg, naționala Turciei, Besiktas, Galatasaray, Rapid București, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo București, naționala României și Corvinul Hunedoara.

ADVERTISEMENT