Sport

Mircea Lucescu pune presiune pe Rednic: ”Dinamo e un brand, nu poate intra în mediocritate”. Ce spune despre o revenire în Ștefan cel Mare

Cel mai titrat antrenor român de fotbal, Mircea Lucescu, are un mesaj ferm pentru Mircea Rednic și a vorbit despre posibila lui revenire pe banca roș-albilor.
10.10.2021 | 14:45
Mircea Lucescu pune presiune pe Rednic Dinamo e un brand nu poate intra in mediocritate Ce spune despre o revenire in Stefan cel Mare
Mircea Lucescu. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu s-a întors la sfârșitul acestei săptămâni la Kiev, după pauza internațională. Miercuri, tehnicianul de 76 de ani și Dinamo Kiev o vor înfrunta pe Barcelona în Liga Campionilor.

”Il Luce” a vorbit pe aeroport despre posibilitatea unei reveniri la Dinamo și despre misiunea lui Mircea Rednic în noul mandat pe banca ”câinilor”.

ADVERTISEMENT

Veste proastă pentru fanii dinamoviști

Considerat o legendă a clubului din Ștefan cel Mare, Mircea Lucescu le-a transmis suporterilor că nu ia în calcul o revenire la Dinamo în calitate de antrenor.

”Cine mai poate să se mai gândească că la vârsta mea m-aș mai putea întoarce să fac ceva. Aici îți trebuie un om tânăr, entuziast, cu o pregătire foarte bună, pentru că nivelul e foarte mare și până la urmă cine vine la Dinamo trebuie să știe că Dinamo e un brand extrem de important pentru sportul românesc și că nu poate să intre în mediocritate.

ADVERTISEMENT

Sper că Mircea Rednic cu experiența pe care o are, cu faptul că a fost extrem de legat de Dinamo și de performanțele lui Dinamo, sunt convins că el va face treabă, dar nu depinde doar de el”, a declarat Lucescu, la aeroport.

Tehnicianul cu 40 de trofee în palmares este legat contractual de Dinamo Kiev până în 2024, an care ar putea însemna și retragerea din activitate.

ADVERTISEMENT

Recent, Mircea Lucescu lăsa să se înțeleagă că într-o zi s-ar putea întoarce la clubul din Ștefan cel Mare, probabil în calitate de oficial, sau consilier.

Aplaudă revenirea echipei naționale în Ghencea

Mircea Lucescu a vorbit și despre întoarcerea ”tricolorilor” pe arena din Complexul Sportiv Ghencea și a transmis un mesaj clar administratorilor stadioanelor construite din bani publici.

ADVERTISEMENT

FRF a ales ca partida România – Armenia să se joace pe noul stadion Steaua, iar tehnicianul a rememorat un episod în care și-ar fi dorit să joace cu echipa națională în fieful roș-albaștrilor, dar a fost obligat de autoritățile vremii să evolueze pe fostul stadion ”23 august”, pe un gazon execrabil.

”E bine că intră în circuitul sportiv astfel de stadioane, pentru că s-au făcut eforturi. Cu bani publici s-au făcut astea. Ar trebui să fie date, să se joace, nu să stea în carantină.

Dacă mi-ar fi dat și mie voie să joc pe Ghencea atunci (în 1985 – n.r.), la meciul acela cu Irlanda de Nord, lucrurile stăteau cu totul altfel”, a explicat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT