Fotbal international

Mircea Lucescu răspunde criticilor: “Puteam să fiu doar un antrenor străin, dar eu trăiesc în Turcia!”

19.11.2018 | 16:08
Mircea Lucescu raspunde criticilor Puteam sa fiu doar un antrenor strain dar eu traiesc in Turcia

Mircea Lucescu a fost pus la zid de presa din Turcia, după ce reprezentativa Semilunei a retrogradat în seria C din Liga Națiunilor. Tehnicianul român s-a apărat în fața criticilor și a spus că valoarea lotului Turciei este foarte scăzută. Lucescu a scos în evidență faptul că, spre deosebire de alți antrenori străini care au stat pe banca tehnică a Turciei, el s-a mutat în Istanbul pentru a fi mereu aproape de echipă.

“Garantează cineva pentru jucătorii de la cluburile din țară că pot aduce experiența necesară la națională? Cenk nu joacă regulat la Everton, iar Burak, alternativă în atac, este exclus din calcule la echipa lui. Ar fi etic să apelez la un astfel de fotbalist? Lumea ignoră că noi am intrat în Liga B pe la coada plutonului, având ca adversari două sfertfinaliste de la ultimul Mondial. I-am bătut pe suedezi cu 3-2 în deplasare, dar ei au avut determinare și și-au luat revanșa”, a declarat Mircea Lucescu pentru Milliyet.

Mircea Lucescu este criticat în Turcia

Turcia a fost învinsă pe teren propriu de Suedia cu scorul de 1-0, într-un meci contând pentru etapa a 4-a a Ligii Națiunilor. În urma acestui rezultat, turcii sunt pe ultimul loc în grupă, în spatele Rusiei și Suediei, care au un meci mai puțin disputat. Lucescu spune însă că, în ciuda retrogradării, naționala rămâne și cu lucruri pozitive. Să nu uităm cum l-am descoperit la trialurile făcute pe Zeki Celik, din liga a doua, care acum e titular ca fundaș dreapta și s-a transferat la Lille”, a adăugat Lucescu.

În final, tehnicianul român a scos în evidență faptul că s-a mutat la Istanbul pentru a fi aproape de naționala Turciei. “Insistați că trebuie schimbat ceva la națională. Puteam să fiu un antrenor străin, dar trăiesc aici și nu sunt departe de fotbalul turcesc. Dorm de luni întregi la Riva (lângă Istanbul). Cât au stat plecați din țară cei de dinaintea mea?”, a încheiat Lucescu.