Fanii lui Dinamo Kiev continuă să-l conteste pe Mircea Lucescu: ”Nu are ce să caute aici”

Traian Terzian   
în Fotbal international
23/04/2021, 09:18
Fanii lui Dinamo Kiev continuă să-l conteste pe Mircea Lucescu: ”Nu are ce să caute aici”
Fanii echipei Dinamo Kiev i-au răspuns în termeni duri lui Mircea Lucescu, după ce tehnicianul român a afirmat că cei care îl conteastă vor să fie mai presus decât oricine la club. Sursă foto: Facebook White Boys Club

Antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a avut o reacție dură după ce a fost contestat de fani în ciuda faptului că este aproape de a câștiga eventul în Ucraina.


Suporterii continuă ”războiul” cu Lucescu

UPDATE, 23 aprilie, ora 09:20 / Fanii echipei Dinamo Kiev i-au răspuns în termeni duri lui Mircea Lucescu, după ce tehnicianul român a afirmat că cei care îl conteastă vor să fie mai presus decât oricine la club.

”Motivul deciziei noastre nu are legătură cu calitățile profesionale ale românului, ci cu cele umane, care, în mod categoric, nu ne reprezintă. Astfel, decizia noastră nu se va schimba, indiferent de câte trofee va câștiga.

Chiar dacă Lucescu va câștiga Liga Campionilor pentru Kiev, tot se va auzi din tribune: ‘Lucescu, go away!’ (n.r – Lucescu, pleacă!). Lucescu nu are ce să caute la Dinamo Kiev. Este punctul nostru de vedere, avem dreptul să-l spunem și să ni-l apărăm la fiecare meci”, a transmis facțiunea White Boys Club, potrivit 24tv.ua.


Știre inițială, 22 aprilie, ora 10:31

La meciul cu Ahrobiznes din semifinalele Cupei Ucrainei, tribunele au fost pline, iar fanii lui Dinamo Kiev au scandat din nou împotriva lui Mircea Lucescu. Aflaţi în număr mare în spatele băncilor de rezerve suporterii au strigat încontinuu.

La un moment dat, antrenorul român s-a întors cu faţa spre ei şi le-a reproşat, la rândul lui, că nu sunt suporteri adevărați, după care şi-a întors atenţia la meci.

Contestat de fanii lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a reacționat pe măsură

Mircea Lucescu este contestat vehement de fanii lui Dinamo Kiev pentru trecutul său glorios la rivala Șahtior Donețk și nici măcat rezultatele bune nu i-a făcut să-și schimbe atitudinea, dar tehnicianul român a răbufnit după ultima partidă și a avut o reacție dură la adresa acestora.

”Un grup de așa-ziși suporteri ai lui Dinamo, la fiecare meci, apar cu cagule… măcar, dacă au de spus ceva și de protestat, să-și arate față, să vedem cine și de ce protestează. Pe mine mă interesează echipa, rezultatele, jocul.

Mă interesa foarte tare ca Dinamo să redevină ceea ce a fost și să fie din nou o echipă competitivă în campionatul intern și competițiile internaționale. Sunt 10 inși, care vor să fie protagoniști, să fie mai importanți decât jucătorii, decât președintele clubului. N-au nicio legătură cu această echipă”, a declarat Lucescu.

Surkis este de partea lui Lucescu

După 22 de etape, Dinamo Kiev are 55 de puncte, cu 10 mai multe decât rivala Şahtior, pe care a învins-o, în deplasare, cu 1-0 în runda precedentă. Mai sunt doar 4 etape, ceea ce înseamnă că dacă echipa lui Mircea Lucescu învinge Ihhulets în meciul următor (25 aprilie), va deveni matematic noua campioană a Ucrainei.

Prestaţia excelentă în derby-ul Ucrainei l-a determinat pe patronul Igor Surkis să îl laude pe Mircea Lucescu pentru felul în care a pregătit partida. ”Șahtior este o echipă tehnică, nu poate fi lăsată să scape. Cred că acest joc a fost câştigat de domnul Lucescu, un joc pur de şah. Nu am văzut adversarul“, a declarat Surkis.

Pentru Dinamo ar fi primul titlu în prima ligă după o pauză de cinci ani. Şahtior a câştigat ultimele patru trofee în Ucraina. Ultimul event pentru Dinamo Kiev datează din 2015.

Închide ×