Sport

Mircea Lucescu recunoaște superioritatea Benficăi după eliminarea din Liga Campionilor: ”E foarte greu pentru o echipă aflată în situația noastră”

Dinamo Kiev a pierdut, fără gol marcat, și returul cu Benfica din play-off-ul Ligii Campionilor, iar Mircea Lucescu a recunoscut superioritatea adversarilor și spune că pe echipa sa o așteaptă un an dificil.
24.08.2022 | 09:44
Mircea Lucescu recunoaste superioritatea Benficai dupa eliminarea din Liga Campionilor E foarte greu pentru o echipa aflata in situatia noastra
Mircea Lucescu a recunoscut superioritatea Benficăi în fața lui Dinamo Kiev, dar le-a acordat circumstanțe jucătorilor săi. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După 0-2 în tur, Dinamo Kiev a pierdut, 0-3, și returul din Portugalia, cu Benfica Lisabona. Trupa lui Mircea Lucescu va juca astfel în grupele Europa League.

După meci, Mircea Lucescu a afirmat, cu mult fair-play, că adversarul a fost superior. Dar a găsit și circumstanțe atenuante pentru elevii săi.

ADVERTISEMENT

”Vrem să continuăm să jucăm fotbal”, este marea dorință a lui Mircea Lucescu

Calificarea fusese ca și rezolvată, de Benfica Lisabona, încă după meciul tur. Dacă anul trecut, în grupele Ligii Campionilor, la Kiev, se terminase 0-0, acum, în prima manșă, pe teren neutru, portughezii se impuseseră cu 2-0.

Portughezii aerau evident, favoriți, și la retur. Și, spre deosebire de decembrie 2021, când s-au impus cu 2-0, au câștigat, de această dată, la scor de forfait. Unul stabilit încă din prima repriză.

ADVERTISEMENT

La cald, Mircea Lucescu, antrenorul ucrainenilor, a analizat cu multă luciditate modul în care s-au derulat ostilitățile. Și a recunoscut că adversarul este superior. Lucru demonstrat și de cifrele întâlnirii.

21-3 ocazii de poartă, 10-0 la șuturi cadrate, 8-2 la cornere, sunt cifrele. În condițiile în care doar la posesie (57-43% pentru gazde) a fost un oarecare echilibru.

ADVERTISEMENT

”Avem o mare problemă. Nu e posibil să facem atâtea greșeli câte am făcut azi. Am spus înaintea meciului că Benfica e mai bună decât noi și acesta era testul perfect.

Putea să fie 6-0 sau 7-0. E o diferență mare între cele două echipe”, a spus Lucescu.

Tehnicianul român spune însă că, dincolo de valoarea loturilor, în condițiile în care ucrainenii mai au doar un stranier în lot, există și alte circumstanțe pentru această diferență. Și a privit spre viitor.

ADVERTISEMENT

”E foarte greu pentru o echipă aflată în situația noastră. Jucătorii noștri nu au mai ajuns acasă de luni de zile și nu și-au mai văzut familiile.

Trebuie să începem campionatul acum, nu vreau să caut scuze. Benfica a fost echipa mai bună, tur-retur. Chiar și așa, am făcut meciuri foarte bune în Champions League.

Vreau să continuăm să jucăm fotbal. Vrea să arătăm o imagine a unei țări care vrea să trăiască. Sper ca jucătorii să se recupereze mental după acest meci. Trebuie să vedem ce se întâmplă. Va fi un an dificil”, a spus Lucescu.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit după recorectare: "O mare surpriză"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film...
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film de top și doi actori legendari au pus acest loc pe harta atracțiilor de neratat