Sport

Mircea Lucescu, sfaturi pentru Mirel Rădoi înaintea amicalului cu Anglia: ”Un meci se câștigă cu apărarea, nu cu atacul”

Cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu, a analizat evoluția echipei naționale a României în mandatul lui Mirel Rădoi și l-a sfătuit să renunțe la sistemul ”prea” ofensiv pe care încearcă să-l impună.
05.06.2021 | 11:34
Mircea Lucescu sfaturi pentru Mirel Radoi inaintea amicalului cu Anglia Un meci se castiga cu apararea nu cu atacul
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a evidențiat câteva greșeli tactice pe care selecționerul le-a făcut în ultimele partide și s-a declarat surprins de absența unui jucător care să aibă exact profilul selecționerului, din vremea în care acesta era fotbalist.

Cel mai galonat antrenor român din istorie s-a declarat dezamăgit de ultimele rezultate ale naționalei și crede că acestea sunt o consecință a comunicării defectuoase dintre Rădoi și jucătorii pe care îi selecționează.

ADVERTISEMENT

Amicalul cu Anglia, o oportunitate rară pentru jucători

Mircea Lucescu s-a remarcat de-a lungul carierei prin rezultate și răsturnări de situații în meciuri importante.

Fost internațional și selecționer al ”tricolorilor”, ”Il Luce” vede în amicalul cu Anglia de duminică, 6 iunie, o oportunitate uriașă pentru fotbaliștii români de a înfrunta o echipă cu pretenții la titlul european.

ADVERTISEMENT

”Nu trebuie să judecăm acest meci într-un scenariu negativ. Mai bine să punem în fața jucătorilor oportunitatea de a evolua împotriva unui adversar de top și șansa de a se exprima la nivel înalt într-o partidă care va fi urmărită de milioane de oameni pe TV. 

Când am făcut 1-1 pe Wembley în 1969 eram o formație tânără, neexperimentată, dar mobilizarea și starea de spirit au fost fenomenale. Aici nu mai e o chestiune de indicații venite dinspre bancă, ține de ambiția fiecăruia.

ADVERTISEMENT

N-ai decât de câștigat dintr-un astfel de meci. Dacă intră cu teamă pe gazon, mai bine să stea acasă”, a spus Mircea Lucescu pentru GSP.

Ce îl sfătuiește Mircea Lucescu pe Mirel Rădoi

Tehnicianul de 75 de ani este în continuare unul dintre cei mai apreciați antrenori la nivel continental și prin prisma experienței sale i-a transmis selecționerului Mirel Rădoi câteva sugestii.

ADVERTISEMENT

”Am văzut că echipa se axează foarte mult pe faza ofensivă, dar n-am mai văzut demult asemenea spații libere lăsate din organizarea jocului la îndemâna adversarului. Azi, toată lumea caută zonele descoperite, încearcă să le creeze, dar noi parcă le facem cadou.

Fiecare are modul lui de a gândi fotbalul. Altceva mă surprinde la Rădoi. El a fost un foarte bun mijlocaș defensiv, cu niște calități extraordinare de luptător.  Eu nu văd însă acum în echipă niciun jucător cu asemenea profil.

Trebuie să înțeleagă că un campionat sau o calificare se câștigă cu apărarea, nu cu atacul. Defensiva e cea care trebuie să-ți ofere condițiile pentru a te exprima în ofensivă. Nu te duci cu șapte jucători peste adversar și-i lași în spate câmp liber de manevră la dispoziție”, i-a transmis Mircea Lucescu, selecționerului Mirel Rădoi.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,60 este cota pentru ”peste 3,5 goluri” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: