Fotbal international

Mircea Lucescu, sfaturi pentru Willian: „Aș fi fericit să îl văd la Juventus”

28.04.2020 | 18:52
Mircea Lucescu sfaturi pentru Willian As fi fericit sa il vad la Juventus
ADVERTISEMENT

Willian este unul dintre fotbaliștii descoperiți de Mircea Lucescu în Brazilia care au reușit să se impună la o echipă importantă a Europei. Aflat la final de contract cu Chelsea, mijlocașul de bandă a fost sfătuit de Mircea Lucescu să meargă la Juventus, acolo unde ar putea reface cuplul perechea de la Shahtior cu Douglas Costa.

Willian ar putea ajunge la Juventus

Brazilianul Willian joacă din 2013 la Chelsea și, în ultimii ani, a fost unul dintre jucătorii de bază ai formației de pe „Stamford Bridge”, dar experiența din Anglia pare aproape de final.

ADVERTISEMENT

Contractul mijlocașului de bandă cu Chelsea este scadent pe 30 iunie 2020, iar Mircea Lucescu, antrenor care a lucrat cu Willian la Shahtar, îl sfătuiește să meargă la Juventus.

Aș fi foarte fericit dacă Willian se va duce la Juventus. Aș vrea să îl văd acolo. Va juca pentru una dintre cele mai bune echipe din Europa.

ADVERTISEMENT

A stat mulți ani la Chelsea și ar fi timpul pentru el să facă o schimbare”, a declarat Mircea Lucescu, conform Tutto Mercato Web.

La Juventus, Willian ar fi din nou coechipier cu Douglas Costa, un alt brazilian adus în Europa, la Shahtior, de Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT
  • 2 titluri în Premier League a câștigat Willian cu Chelsea

Fred și Alex Teixeira au adus peste 100.000.000 de euro în conturile lui Shahtior

Alături de Willian și Douglas Costa, vânduți de Shahtior cu 35.000.000, respectiv 30.000.000 de euro, clubul ucrainean a înregistrat un profit uriaș și cu alți fotbaliști aduși de Mircea Lucescu din Brazilia.

Fred este cel mai scump jucător cedat de Shahtior în istoria clubului. Mijlocașul brazilian, ajuns în Ucraina în 2013, a fost cumpărat de Manchester United cinci ani mai târziu pentru 60.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Locul doi în ierarhia transferurilor record reușite de Shahtior îi aparține lui Alex Teixeira. După cinci ani și jumătate la Donețk, mijlocașul ofensiv brazilian a plecat la Jiangsu Suning în schimbul a 50.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT