Sport

Mircea Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev: ”Îmi scot pălăria în faţa lui”

Mircea Lucescu a reușit să câștige toate trofeele interne în primul său an la Dinamo Kiev, iar patronul Igor Surkis a decis să-i prelungească contractul.
27.09.2021 | 15:19
Mircea Lucescu sia prelungit contractul cu Dinamo Kiev Imi scot palaria in fata lui
ADVERTISEMENT

Anunțul vine după ce formația din capitala Ucrainei a pierdut la scor de neprezentare Supercupa în fața rivalei Shakhtar Donetsk.

”Il Luce” s-a contrat cu tehnicianul rivalei, Roberto De Zerbi, după ce i-a acuzat pe cei de la Shakhtar că au pus presiune pe arbitrii.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, prelungit încă un an

Deși în vară s-a scris că Mircea Lucescu și-a prelungit contractul până în 2023 cu Dinamo Kiev, patronul Igor Surkis a dezvăluit că înțelegerea este valabilă până în 2024 și a explicat de ce a luat această decizie, în ciuda faptului că antrenorul român a ajuns la 76 de ani.

”De ce i-am prelungit contractul până în 2024? Să-i dea Dumnezeu sănătate! Dacă mâine jucătorii mei ar afla că Lucescu pleacă la finalul sezonului, ce atitudine vor mai avea ei faţă de muncă? Nu se vor gândi ei că mâine vine alt antrenor?

ADVERTISEMENT

La începutul campionatului, Lucescu nu a putut asista la meciuri şi asta i-a afectat enorm pe tinerii jucători. Numai analizele lui, pregătirea pe care o face ne oferă posibilitatea de a obţine rezultate pozitive.

Fără el, nu-mi imaginez cum s-ar putea dezvolta echipa. Astăzi sunt mulţumit de munca echipei, îmi scot pălăria în faţa lui Lucescu, la vârsta lui să lucrezi aşa…”, a declarat Surkis în presa din Ucraina, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Lucescu, misiune imposibilă pe Allianz Arena

Dinamo Kiev se află în fruntea clasamentului din Ucraina cu 25 de puncte din 27 posibile și are un avans de puncte față de marea rivală Shakhtar Donetsk, acolo unde Mircea Lucescu a lucrat timp de 12 ani.

În Champions League, campioana Ucrainei a căzut într-o grupă extrem de dificilă cu Bayern Munchen, FC Barcelona și Benfica Lisabona. În prima etapă, Dinamo Kiev a remizat acasă cu vicecampioana Portugaliei, scor 0-0, având un gol anulat în minutele de prelungire.

ADVERTISEMENT

În runda a doua, formația lui Mircea Lucescu are o misiune aproape imposbilă, urmând să întâlnească campioana din Bundesliga pe Allianz Arena. Partida va avea loc miercuri, 29 septembrie, de la ora 22:00.

Fostul mare atacant Florin Răducioiu l-a omagiat pe „Il Luce”, despre care a spus că are o dorință ieșită din comun de a continua să antreneze, în ciuda vârstei pe care o are, și pe care l-a comparat cu legendarul Alex Ferguson.

Răducioiu a povestit și o discuție purtată cu Mircea Lucescu, atunci când acesta pregătea naționala Turciei, spunând că acesta a recunoscut că îi place mai mult să fie un antrenor la o echipă de club, pentru a avea o activitate în fiecare zi.

ADVERTISEMENT
Tags: