Fotbal intern

Mircea Lucescu și Ioan Andone nu sunt surprinși de plecarea lui Mircea Rednic: ”La experienţa lui trebuia să facă mai mult”

03.06.2019 | 20:43
Mircea Lucescu si Ioan Andone nu sunt surprinsi de plecarea lui Mircea Rednic La experienta lui trebuia sa faca mai mult

Tehnicienii Mircea Lucescu și Ioan Andone nu sunt surprinși de plecarea lui Mircea Rednic de pe banca tehnică a echipei Dinamo București, după cea mai slabă clasare din istoria clubului. ”Câinii” au evoluat pentru al doilea sezon consecutiv în play-out și au încheiat Liga 1 Betano pe poziția a noua, iar această contraperformanță a dus în cele din urmă la despărțirea de antrenor, așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK.

Mircea Lucescu și Ioan Andone nu sunt surprinși de plecarea lui Mircea Rednic: ”Locul 9 nu onorează pe nimeni”

”Mă aşteptam. A reziliat contractul pentru că îşi dorea mai mult, orice antrenor îşi doreşte să facă mai mult şi nu poţi să faci nimic în fotbal fără bani. Numai dacă ai în spate o construcţie extrem de sănătoasă, cu un centru de juniori, cu o echipă care joacă în Divizia B şi iei jucători, e alteva, nu e cazul lui Dinamo să aibă toate lucrurile astea şi din păcate, la experienţa lui, trebuia să facă mai mult. Locul 9 nu onorează pe nimeni. El e un antrenor foarte bun şi o va lua de la capăt. E problema lu Dinamo ce va face, un club cu o grămadă de suporteri, o grămadă de oameni a format clubul ăsta şi a ajuns în situaţia asta”, a declarat Ioan Andone despre plecare lui Mircea Rednic de la Dinamo într-o conferință de presă la care a participat și Mircea Lucescu.

”Fotbalul poţi să-l iei de la capăt an de an. Dacă-l iei în linişte, dacă ai un program, sunt multe lucruri. La Dinamo s-a distrus centrul de juniori, au jucat finala, i-a bătut Hagi, e un lucru bun că au ajuns în finală. Dar noi, la Voluntari, cred că avem de trei ori mai mulţi copii decât centrul de juniori al lui Dinamo. Nu e posibil ca un orăşel cum suntem noi, acolo, să te compari cu Dinamo, la care îşi doreau să ajungă jumătate dintre copiii din Bucureşti. Au dispărut multe lucruri. Rednic a încercat să ajute clubul. Ce s-a greşit, ştie el mai bine, şi-a dat seama că s-a greşit ceva, de ce a ajuns la disensiuni cu Ionuţ Negoiţă. E şi vina jucătorilor, care nu înţeleg ce înseamnă Dinamo, nu-i interesează. Poate nea Mircea Lucescu salvează Dinamo, dar nu vrea”, a mai spus Andone.

Mircea Rednic le dă indicații jucătorilor săi în meciul Dinamo – Poli Iași

”Și eu am dat bani jucătorilor”

Mircea Lucescu crede că Rednic a plecat pentru că nu i-a convins pe conducători să facă o formație puternică: ”Îmi pare foarte rău. Înseamnă că nu a reuşit să convingă conducătorii de necesitatea de a face eforturi pentru a crea o echipă competitivă, aşa cum şi-ar dori. Viaţa noastră, a antrenorilor, este aşa cum este, nu îţi dă nicio siguranţă. Şi eu am dat bani jucătorilor, ca Rednic, în Italia, am dat o primă jucătorilor să câştige un meci, pentru că patronul nu plătea şi atunci am dat eu, deşi asta s-a întâmplat în anii 90. Şi Răzvan a dat bani la Rapid, a dat de la mine, nu de la el”.

Mircea Rednic este al 11-lea antrenor care pleacă de la Dinamo de când clubul a fost preluat de Ionuț Negoiță. Suporterii au reacționat după această decizie a clubului și s-au luat de Negoiță și de ceilalți conducători ai clubului. Oficialii dinamoviști au început negocierile cu mai mulți antrenori după despărțirea de Rednic, iar cel mai aproape de a prelua conducerea tehnică este Eugen Neagoe.