Fotbal international

Mircea Lucescu, somat să îi ceară scuze unui jucător. Ce a declanșat scandalul

16.03.2021 | 12:56
Mircea Lucescu somat sa ii ceara scuze unui jucator Ce a declansat scandalul
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu are mari probleme în Ucraina. Contestat de suporteri, românul și-a pus în cap și sindicatului fotbaliștilor profesioniști din Ucraina care solicită să-i ceară scuze unui jucător.

Lucescu a preluat-o pe Dinamo Kiev în vara anului trecut, dar alegerea patronului Igor Surkis nu este deloc agreată de fanii echipei, din cauză că tehnicianul român a antrenat-o vreme de 12 ani pe marea rivală Sahtior Donețk.

ADVERTISEMENT

Ca și eliminat din Europa League, după 0-2 acasă cu Villareal, Mircea Lucescu se confruntă cu o nouă problemă la Dinamo Kiev.

Lucescu, acuzat de tratament ostil față de un fotbalist

Antrenorul român a fost reclamat la sindicatul fotbaliștilor profesioniști din Ucraina de propriul elev, Mikkel Duelund, care îl acuză pe Lucescu de tratament necorespunzător.

ADVERTISEMENT

Danezul, considerat un mare talent, a bifat în acest sezon doar 69 de minute în tricoul lui Dinamo Kiev, în trei meciuri. Fost internațional de tineret al Danemarcei, Duelund susține că antrenorul român nu-i oferă nicio explicație și a povestit în plângerea înaintată sindicatului fotbaliștilor profesioniști din Ucraina un episod pe care îl consideră ostil.

”Deulund se pregătea de partida cu Zorya (disputată la sfârșitul săptămânii trecute – n.r.), ca toată lumea. Cu 5 minute înainte, când Duelund avea deja geanta în mână, a fost informat că nu merge la meci. Este un tratament extrem de lipsit de tact.

ADVERTISEMENT

Lucescu i-a provocat daune morale acestui jucător tânăr, care este unul dintre cei mai buni ai echipei”, a declarat Oleg Pecherny, președintele sindicatului fotbaliștilor profsioniști din Ucraina, pentru Sports.ru.

Fotbalistul așteaptă scuzele lui Mircea Lucescu

În campionat, Dinamo Kiev este lider, având 4 puncte în fața marii rivale Șahtior Donețk, dar alegerile antrenorului român în alcătuirea formulei de joc provoacă nenumărate nemulțumiri, și în rândul suporterilor, și a unor jucători.

ADVERTISEMENT

Pentru tratamentul aplicat danezului Mikkel Deulund, șeful sindicatului fotbaliștilor profesioniști din Ucraina l-a somat pe Mircea Lucescu să îi ceară scuze jucătorului care a costat-o pe Dinamo Kiev 4 milioane de euro.

”Îi solicit lui Mircea Lucescu să-i ceară scuze lui Mikkel și să-i explice de ce se poartă așa. Mikkel are un contract valid cu Dinamo și nu e nevoie să-și bată joc de el. Este un fotbalist respectabil. Este pregătit să joace, să arate ce poate, dar Mircea Lucescu are un comportament ostil. Așa ceva nu ar trebui să fie la un club de nivelul lui Dinamo Kiev”, a mai spus Pecherny.

ADVERTISEMENT
Tags: