Fotbal intern

STEAUA. Un stelist îl înţeapă pe Lucescu: “Nu m-a băgat în seamă!”

UPDATE 20 iulie / Cătălin Carp (21 de ani) este noul jucător al Stelei, după ce s-a înţeles pentru un contract pe trei sezoane cu echipa campioană....
20.07.2015 | 12:01
STEAUA Un stelist il inteapa pe Lucescu Nu ma bagat in seama

UPDATE 20 iulie / Cătălin Carp (21 de ani) este noul jucător al Stelei, după ce s-a înţeles pentru un contract pe trei sezoane cu echipa campioană.

STEAUA. Fostul jucător al CFR-ului a fost aproape de un transfer la Slask Wroclaw, locul patru în Polonia. De asemenea de serviciile lui Cătălin Carp s-a interesat şi un club din Serie A, dar internaţionalul moldovean a preferat să accepte oferta Stelei.

Vrei să vezi pe viu Bayern Munchen şi Real Madrid? Aici ai totul GRATIS: cazare, transport, bilete la meci!

STEAUA. FANATIK.RO a discutat cu noua achiziţie a campioanei, iar acesta a explicat cum l-a cunoscut pe Mircea Lucescu, a vorbit despre perioada petrecută la Şahtar Doneţk  sau despre cum a ratat să joace pentru naţionalele de juniori ale României. Carp şi-a dorit să joace pentru naţionala României, fiind monitorizat de staff-ul tehnic al lui Anghel Iordănescu, dar nu a primit nici un semn din partea selecţionerului şi a fost nevoit să joace în preliminariile pentru Euro 2016, împotriva naţionalei din Liechtenstein pe 14 iunie 2015. Iată mai jos interviul cu Cătălin Carp realizat în urmă cu două luni, pe 14 mai 2015, pe vremea cînd moldoveanul evolua la CFR Cluj.

Coşmarul campioanei ia TOT! Varela şi Chipciu, pe LISTĂ! 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

STEAUA. Cătălin Carp s-a remarcat într-un meci jucat împotriva Angliei U21 la Reading, pentru naţionala de tineret a Moldovei.

Mijlocaşul lui CFR Cluj este născut în Republica Moldova la Chişinău. Carp a evoluat la forţele Ucrainei, Şahtar Doneţk şi Dinamo Kiev, dar din cauza războiului a preferat să vină în România, unde a semnat cu CFR Cluj. Fotbalistul moldovean are paşaport românesc din 1990 şi îşi doreşte să joace pentru România. Însă înainte să îmbrace tricoul echipei naţionale, Carp a marcat un gol împotriva României, într-un meci amical disputat în Turcia. Mijlocaşul celor de la CFR Cluj se află în atenţia staff-ului tehnic de la echipa naţională şi în funcţie de evoluţia pe care o va avea în viitoar poate fi convocat. “Ştim de Carp, dacă va avea evoluţii apreciate poate fi o soluţie pentru echipa naţională”, a declarat Daniel Isăilă pentru FANATIK.RO.

Steaua – Partizan. Dat afară pentru BLAT cu Ludogoreţ în LIGĂ! 

Cătălin Carp a jucat două meciuri  amicale pentru naţionala Moldovei, dar poate fi eligibil pentru România. Regulamentul spune că un jucător care nu a evoluat într-un meci oficial la prima reprezentativă poate fi selecţionat de altă echipă naţională dacă are cetăţenia ţării respective.

Cătălin, te-a căutat cineva din România?

M-a căutat pe vremea cînd eram la Şahtar Doneţk, aveam 16 ani, a fost organizat un turneu local. A participat şi echipa Under 19 a României. Domnul Belodedici, care era coordonatorul loturilor României, a discutat cu mine şi mi-a propus să fiu convocat la următoarele meciuri. Eu oricum sînt şi cetăţean român, toată familia este aşa. Mi-a venit şi convocarea la naţionala României, însă cei de la Şahtior m-au păcălit. Mi-au spus că o să-mi facă paşaport ucrainean, dar acest lucru nu s-a întîmplat. Nu mi-au dat voie să plec! Practic am fost blocat de Şahtar. Eu nu am rămas la Şahtar, la 18 ani am plecat. Am dat probe la Dinamo Kiev, unde am jucat doi ani şi jumătate.

Puşcăriaşii care au pus pe jar DNA! Academicienii au intervenit şi ei

STEAUA. “Nu m-a băgat în seamă pentru că eram român, nu brazilian”

Cum este Mircea Lucescu, ai vorbit cu el? Ştia că eşti român?

Nu am vorbit niciodată cu Mircea Lucescu în perioada cînd eram la Şahtior. Am fost chemat de mai multe ori la prima echipă, avea mereu obiceiul de a aduce cei mai talentaţi juniori să se pregătească cu prima echipă. Ştia că sînt român, dar niciodată nu a vorbit cu mine faţă în faţă. Nici nu m-a băgat în seamă!

De ce crezi că Mircea Lucescu te-a ignorat?

Nu ştiu de ce nu a vorbit cu mine. Poate că nu eram brazilian şi de aceea nu m-a băgat în seamă. Tot timpul îi prefera pe jucătorii brazilieni de vîrsta mea, poate şi pentru că acei fotbalişti au costat clubul foarte mulţi bani.

SENTINŢA care îi LOVEŞTE în moalele capului pe ardeleni! 

Ce te-a făcut să renunţi la un contract cu Dinamo Kiev?

Am plecat cu două probleme din Ucraina: războiul şi antrenorul. Sergei Rebrov, tehnicianul lui Dinamo Kiev mi-a spus că se va baza doar pe jucători tineri ucraineni, iar eu am renunţat la contract şi am preferat să vin în România.

“Sînt basarabean cu paşaport românesc”

Cum ţi se pare fotbalul din România?

Îmi place fotbalul din Liga 1, este un joc bărbătesc. Este bine la Cluj, dar problema cu punctele a stricat puţin atmosfera. În ultima vreme jucăm fotbal doar de plăcere.

Crezi că evoluţiile bune de la CFR te vor propulsa în atenţia lui Anghel Iordănescu?

Eu pot să joc şi acum pentru România, am evoluat doar în două meciuri amicale pentru Moldova. Am şi marcat un gol împotriva României în iarnă la turneu de pregătire din Turcia.

Cum te-ai simţit cînd ai marcat împotriva României?

Eu m-am născut la Chişinău, noi sîntem basarabeni, am paşaport românesc din 1990. N-am dorit să fiu arătat cu degetul că nu aş fi patriot. În plus, aş avea mai multe şanse să joc pentru Republica Moldova. A fost ceva ciudat să joc cu România, însă m-am bucurat că am reuşit să marchez. 

2 meciuri a jucat Cătălin Carp pentru naţionala Moldovei