Fotbal intern

Mircea Lucescu știe cum poate România să câștige meciul cu Suedia. “Trebuie să fim foarte atenți la asta!”

21.03.2019 | 08:56
Mircea Lucescu stie cum poate Romania sa castige meciul cu Suedia Trebuie sa fim foarte atenti la asta

Mircea Lucescu, fostul selecționer al echipei naționale a României, știe cum pot elevii lui Cosmin Contra să câștige meciul cu Suedia din preliminariile EURO 2020. Cele două reprezentative se vor întâlni pe 23 martie, de la ora 19.00, iar Il Luce le-a dat câteva sfaturi “tricolorilor” pentru a obține victoria în Suedia.

Mircea Lucescu știe cum poate România să câștige meciul cu Suedia

 ”Va fi foarte greu pentru noi pentru pentru că nu se compară cu meciul pe care l-au jucat anul trecut. Atunci au folosit rezervele mai mult. A fost o performanţă bună, chiar şi cu rezervele, să câştigi. Acum folosesc echipa care joacă împreună de aproape doi ani. E echipa care a eliminat Italia, care a făcut rezultate foarte bune la Cupa Mondială. Şi în Liga Naţiunilor a început mai prost şi a câştigat grup. O echipă foarte disciplinată, foarte bine pregătită fizic, pentru că acesta este spiritul lor de sportivi 100%. Au o disciplină bună de joc, din punct de vedere tactic ştiu foarte bine ce au de făcut.

Din punct de vedere tactic ştiu exact ce trebuie să facă, revin foarte uşor în apărare. Joacă fără niciun fel de posesie, recuperează imediat, verticalizează, trebuie să fim foarte atenţi, să închidem mai ales în zonele centrale, iar pe margini să nu îi lăsăm să ajungă la centrare. Mai ales Augustinson centrează din 25 de metri, nu se duce până la linia de fund. Claesson intră permanent în interior. Ei riscă la toate acţiunile, dar dacă le reuşeşte ajung la finalizare des. E clar că e un meci dificil. Trebuie să fim bine organizaţi şi să evităm contactul direct cu ei. Cel mai bine ştie Contra acest lucru, sunt convins că i-a analizat bine” a declarat Mircea Lucescu despre partida dintre Suedia şi România, conform telekomsport.ro.

Mircea Lucescu și Răzvan Burleanu, președintele FRF

Suedia a participat la CM 2018

Față de echipa națională a României, reprezentativa Suediei a participat la Campionatul Mondial din Rusia, acolo unde a reușit să ajungă până în sferturile de finală ale competiției din 2018. Nordicii au trecut de o grupă din care făceau parte Germania, Mexic și Coreea de Sud. În optimi, Suedia a învins-o pe Elveția, scor 1-0, dar apoi a fost elimiată de Anglia, pierzând meciul cu 0-2.

Meciul dintre Suedia și România se joacă în Grupa F din preliminariile EURO 2020, sâmbătă, 23 martie, de la ora 19.00. Partida este televizată de Pro TV, iar toate fazele importante ale duelului din Suedia vor fi LIVE VIDEO pe FANATIK.