Sport

Mircea Lucescu știe de ce Marius Șumudică nu a reușit la CFR Cluj: „E posibil să nu aibă experiența necesară!”

Mircea Lucescu a vorbit despre motivul pentru care Marius Șumudică nu s-a impus la CFR Cluj.
02.09.2021 | 10:07
Mircea Lucescu stie de ce Marius Sumudica nu a reusit la CFR Cluj E posibil sa nu aiba experienta necesara
ADVERTISEMENT

„Il Luce” este de părere că fostul tehnician al campioanei României nu are o experiență bogată în meciurile din cupele europene, motiv pentru care nu a reușit să îndeplinească un obiectiv al clubului, de a intra măcar în grupele Europa League, calificând echipa doar în grupele Conference League.

Mircea Lucescu a vorbit și despre Vitinho, fotbalistul brazilian pe care l-a adus la Dinamo Kiev, dar și despre secretul lui Șerif Tiraspol, formație care a ajuns în premieră în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu explică de ce Marius Șumudică nu a reușit la CFR Cluj

Mircea Lucescu a vorbit despre motivul pentru care Marius Șumudică nu a reușit să se impună la CFR Cluj„Ce pot să spun, nu judec din afară, nu cunosc toate datele problemei.

E posibil ca nici Șumudică să nu aibă experiența necesară pentru meciurile din cupele europene, care sunt total diferite față de cele din campionatul intern. Sau poate nici conducerea echipei nu a gândit bine o strategie pentru cupele europene”, a spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a vorbit apoi și despre Șerif Tiraspol, echipa din Moldova care a reușit o calificare miraculoasă în grupele Ligii Campionilor, și a explicat cum a fost posibilă acestă performanță.

„Tiraspol nu are 5 jucători moldoveni acolo, au construit o echipă pentru Champions League și au avut dreptate, că au ajuns să-și îndeplinească obiectivul.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă ăsta e secretul, noi făceam performanță cu jucători români, dar antrenorii erau siguri de locul lor, puteau construi, stadioanele erau arhipline, conducătorii nu se schimbau de la un club la altul.

Noi aducem jucători străini, dar nici nu îi cunoști bine pe ei, oricum ei vin să plece mai departe, nu țin la echipă cum ar face unii tineri din pepinieră”, a mai spus Mircea Lucescu despre Șerif Tiraspol, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, bucuros după ce l-a adus pe Vitinho la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a fost bucuros pentru transferul brazilianului Vitinho la Dinamo Kiev, fiind de părere că poate să fie exact ce îi lipsea campioanei Ucrainei:

„Am luat un tânăr brazilian, a jucat bine și în Copa Libertadores. Echipa are nevoie și de așa ceva, de un jucător care poate dintr-o singură mișcare să elimine unu-doi adversari.

Cum se va adapta, rămâne de văzut. Am strâns cam 80 de milioane după calificările în Champions League, așa că 6-7 milioane nu înseamnă mult la noi, iar rivalii de la Șahtior au cheltuit cam 45 de milioane de euro pe transferuri.

Vom vedea, am încercat să găsim soluții pentru înlocuirea jucătorilor care au plecat”.

„Ei au reușit să aducă în preajma echipei o stare motivațională și jucătorii resimt acest lucru, sigur, atunci când există o stabilitate la echipă”, a mai spus Mircea Lucescu și despre galeria Rapidului.

ADVERTISEMENT