Sport

Mircea Lucescu suferă după retrogradarea lui Dinamo. „Toți sunt răspunzători de situaţia asta”

Cel mai titrat antrenor român al tuturor timpurilor, Mircea Lucescu, suferă după retrogradarea echipei lui de suflet, Dinamo. ”Il Luce” îi consideră răspunzători pe toți cei care au administrat clubul în ultimii ani.
01.06.2022 | 11:21
Mircea Lucescu sufera dupa retrogradarea lui Dinamo Toti sunt raspunzatori de situatia asta
Mircea Lucescu acceptă greu ideea că echipa lui de suflet, Dinamo, a retrogradat în liga a doua. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Legendele dinamoviste deplâng situația echipei care a retrogradat la sfârșitul săptămânii trecute în liga a doua, pentru prima oară în istorie. Mircea Lucescu știe cine sunt vinovații pentru această situație.

Mircea Lucescu: ”Eu am lăsat în 1990 o echipă extraordinară”

Cel mai galonat antrenor român din toate timpurile, Mircea Lucescu, este și unul dintre foștii fotbaliști și antrenori ai clubului Dinamo care a scris istorie în tricoul și pe banca ”câinilor”. Lucescu este omul care la jumătatea anilor ’80 i-a redat echipei din Ștefan cel Mare strălucirea de altă dată.

ADVERTISEMENT

A câștigat titlul și Cupa României și a dus echipa într-o semifinală de Cupa Cupelor. Roș-albii au continuat să fie un nume important în fotbalul românesc și după anii ’90, dar an după an situația administrativă a cluului s-a șubrezit.

Luptele interne au adus echipa care altă dată elimina deținătoarea Cupei Campionilor, în situația de a retrograda în eșalonul secund, pentru prima oară în cei 74 de ani de activitate.

ADVERTISEMENT

”Eu am lăsat în 1990 o echipă extraordinară, una dintre cele mai bune echipe din Europa. Sacchi spunea, la cum jucam, dacă mai aveam 2-3 ani, echipa putea să fie la cel mai înalt nivel. Din păcate, s-a destrămat, au plecat 10 jucători, iar cei care s-au ocupat de echipă în continuare nu au reuşit să păstreze acelaşi nivel de performanţă. 

Trecând de la an la an cu datorii imense, nici nu ştii la cine se duc banii care se strâng, sunt folosiţi mai mult pentru a plăti datoriile decât pentru a ajuta echipa să crească şi jucătorii să evolueze la un nivel de performanţă, aşa cum îi stă bine unei echipe precum Dinamo.

ADVERTISEMENT

E păcat că s-a întâmplat acest lucru, cred că toţi cei care au avut această echipă în primire, după anii ’90, sunt răspunzători de situaţia în care se găseşte Dinamo”, a spus Mircea Lucescu.

Cum poate renaște Dinamo, în viziunea lui Mircea Lucescu

Reputatul tehnician a trecut prin multe încercări de-a lungul carierei și știe că Dinamo își poate recăpăta identitatea. Mircea Lucescu a propus modelul pe care l-a urmat și rivala Rapid în drumul ei spre revenirea în elita fotbalului intern.

ADVERTISEMENT

”E mai sărac fotbalul românesc fără Dinamo, dar şi Dinamo cred că va găsi soluţii pentru a reveni. De o altă manieră, în aşa fel încât să nu trebuiască să mai stea la cheremul nimănui.

Părerea mea a fost şi va rămâne că trebuie să facă acelaşi lucru pe care l-a făcut şi Rapid, să plece de la zero, din divizia a treia, să crească, ca o echipă profesionistă, aşa cum stă bine echipelor de brand din România. 

Eu am o vârstă, sunt atâţia oameni tineri legaţi de Dinamo, cu o dragoste extraordinară pentru Dinamo. Aţi văzut şi reacţia lui Lupescu, sunt atâţia oameni care ar putea să preia această echipă, pentru că e nevoie de mult entuziasm pentru a face lucruri şi bineînţeles şi de ajutor”, a încheiat Lucescu.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Salată orientală. Rețeta care dă dependență
Salată orientală. Rețeta care dă dependență
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni