Sport

Mircea Lucescu, surpriză de Paști pentru fotbaliștii și familiile jucătorilor de la Dinamo Kiev. ”Am încercat să le pun zâmbetul pe buze”

Antrenorul Mircea Lucescu este în continuare preocupat să le asigure un confort decent jucătorilor săi de la Dinamo Kiev și familiilor acestora. Tehnicianul a profitat de sărbătorile pascale și le-a făcut o surpriză.
25.04.2022 | 13:00
Mircea Lucescu surpriza de Pasti pentru fotbalistii si familiile jucatorilor de la Dinamo Kiev Am incercat sa le pun zambetul pe buze
Mircea Lucescu i-a surprins din nou pe jucătorii lui de la Dinamo Kiev. A organizat o masă de Paște alături de familiile acestora
ADVERTISEMENT

Refugiați din calea războiului, după invazia Ucrainei de către armata Rusiei, fotbaliștii de la Dinamo Kiev se pregătesc în România și efectuează un turneu european pentru a strânge bani pentru victimele războiului. Sărbătorile pascale le-au petrecut în țara noastră.

Mircea Lucescu: ”Să se bucure şi ei de ziua Paşte, aşa cum trebuie”

Încă de la invazia Ucrainei de către Rusia, Mircea Lucescu a fost preocupat de soarta jucătorilor străini din campionatul țării vecine. Pe mulți i-a ajutat să se întoarcă în țările lor.

ADVERTISEMENT

Pe jucătorii din echipa lui, Dinamo Kiev, i-a adus în România, unde continuă să îi pregătească pentru momentul în care se vor relua competițiile sportive în Ucraina.

”Il Luce” a profitat de sărbătorile pascale și le-a pregătit elevilor lui încă o surpriză. I-a scos la o masă tradițională de Paște, alături de familii, într-o locație cât, pentru a avea liniște.

ADVERTISEMENT

”I-am strâns pe toţi la Snagov, 65-70 de persoane, şi am făcut o masă de Pasti, cum e normal. Pe malul lacului, a fost foarte bine.

Total diferit faţă de ce ar fi putut face ei acasă, dar am încercat să le pun zâmbetul pe buze, să se bucure şi ei de ziua Paşte, aşa cum trebuie”, a explicat reputatul tehnician.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev va juca în următoarea perioadă încă trei jocuri amicale

Întrecerile interne în Ucraina nu se vor relua prea curând din cauza războiului declanșat Guvernul de la Kremlin, astfel că echipelor cu putere financiară, între care și Dinamo Kiev, nu le-au rămas decât disputarea de jocuri amicale.

Scopul principal este acela de a aduna bani pentru victimele invaziei Rusiei în Ucraina, dar și de pregătire a fotbaliștilor din naționala Ucrainei, pentru jocurile din calificările pentru Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Între echipele importante ale Europei care au acceptat invitația celor de la Dinamo Kiev de a disputa deja cunoscutele ”Meciuri pentru Pace”, s-a alăturat recent și Borussia Dortmund.

”În sfârşit o echipa mare accepta sa joace un amical caritabil, umanitar, e vorba de Dortmund, unde ştiu ce tip de suporteri au, care vin oricum, la orice meciuri, indiferent de nivel, Champions League sau campionat sau cupă sau meciuri amicale.

Jucătorii au nevoie de aceste meciuri pentru că pregătesc meciul cu Scoţia, de calificare (calificarea l CM din Qatar – n.r.). Pe data de 4 mai, seara, sunt la dispoziţia echipei naţionale. Până în 1 (iunie – n.r.) este destul de mult timp pentru a pregăti foarte bine meciul”, a spus Lucescu.

Pe lângă super duelul cu Borussia Dortmund, campioana Ucrainei va mai întâlni în perioada imediat următoare formațiile Dinamo Zagreb și FC Basel.

ADVERTISEMENT
Tags: