Fotbal international

VIDEO. Lucescu, prima VICTORIE în campionat după 0-2 la pauză!

UPDATE, ora 21:33 / Zenit Sankt Petersburg, echipă pregătită de Mircea Lucescu, a obţinut prima victorie din această ediţie a campionatului Rusiei, în faţa vicecampioanei FK Rostov, scor 3-2....
13.08.2016 | 00:03
VIDEO Lucescu prima VICTORIE in campionat dupa 02 la pauza
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 21:33 / Zenit Sankt Petersburg, echipă pregătită de Mircea Lucescu, a obţinut prima victorie din această ediţie a campionatului Rusiei, în faţa vicecampioanei FK Rostov, scor 3-2. Oaspeţii au avut 2-o la pauză, după “dubla” lui Poloz din primul sfert de oră. Eliminarea lui Gatcan, chiar înainte de pauză, a schimbat cursul meciului. Zenit a marcat în repriza a doua prin Giuliano, dnin penalty, Javi Garcia, 73, şi Djordjevic, 85. A fost prima victorie pentru Lucescu în campionatul Rusiei. Zenit are 5 puncte în primele 3 etape.

ZENIT – FK ROSTOV 3-2 (Giuliano 50 pen, J. Garcia 73, Djordjevic 85 / Poloz 8, 14)

Capture

Zenitul lui Lucescu are două egaluri fără gol şi primeşte vizita vicecampioanei din Rostov într-un derby al etapei cu numărul 3.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a început noua provocare din cariera sa de antrenor cu un trofeu. Zenit Sankt Petersburg s-a impus cu 1-0 în Supercupa Rusiei, în faţa campioanei ŢSKA Moscova, însă după acest prim pas cu dreptul au urmat două meciuri de 0-0 în campionat, „acasă” cu Lokomotiv Moscova şi pe terenul modestei Ufa, meci dominat clar, dar cu multe ratări pentru oamenii tehnicianului român. Acum, în a treia rundă, la Sankt Petersburg poposeşte o nouă putere în fotbalul din Rusia, revelaţia sezonului anterior, FK Rostov, pregătită de experimentatul Gurban Berdiev, cel care a făcut minuni la Rubin Kazan.

Unii dintre jucătorii importanţi de la Kazan şi-au urmat antrenorul, fundaşul Cesar Navas, mijlocaşul Christian Noboa şi atacantul Bukharev şi au adus un aport important la Rostov. Zenit nu va avea parte de un meci uşor şi nici nu trebuie să ne aşteptăm la goluri multe. Ambele echipe ştiu bine să se închidă şi vor juca mai degrabă ca la şah, pîndind orice eroare a adversarului. Zenit are nevoie de întăriri în ofensivă pentru a marca mai uşor, plecarea golgheterului Hulk neputînd fi deocamdată suplinită.

ADVERTISEMENT

Bani pe jos

1,50 este cota pentru „total goluri 0-2”

ATENŢIE!

S-ar putea ca FK Rostov să nu folosească toţi titularii, pentru că va juca la cîteva zile distanţă prima manşă a play-off-ului Ligii campionilor la Amsterdam, contra lui Ajax. Tocmai din acest motiv cota la victorie pentru Zenit a scăzut de la 1,90 la 1,50.

Mînuţele de ajutor

* Este irelevant să comparăm rezultatele de „acasă” ale lui Zenit din sezonul anterior, atîta timp cît îl avea pe Hulk la finalizare, iar noul sezon se reduce momentan la golul victoriei din Supercupă

ADVERTISEMENT

* Rostov pare mai bine pusă la punct, echipa a arătat omogenitate şi disciplină tactică deosebită. Nu a jucat încă „afară” în campionat

* Meciurile directe sînt clar dominate de Zenit pe teren propriu. În ultimele 12 partide la Sankt Petersburg avem 9 victorii, un egal şi două eşecuri, golaveraj 26-7

ADVERTISEMENT

Ultimele trei meciuri

ZENIT acasă

28.04.2016 Zenit – Kuban     4-1

15.05.2016 Zenit – Lokomotiv        1-1

30.07.2016 Zenit – Lokomotiv        0-0

FK ROSTOV în deplasare

12.05.2016 Dinamo – FK Rostov    1-3

21.05.2016 Terek – FK Rostov       0-2

03.08.2016 Anderlecht – FK Rostov        0-2 (LC)

Echipe probabile

ZENIT (4-3-3): Lodîghin – Smolnikov, Garay, Neto, Criscito – Mauricio, Javi Garcia, Iusupov – Kokorin, Kerzakov, Şatov. Antrenor: Mircea Lucescu.

FK ROSTOV (5-3-2): Djanaev – Terentiev, Bastos, Cesar Navas, Novoselţev, Kudriaşov – Kalacev, Gaţcan, Noboa – Azmoun, Bukarov. Antrenor: Gurban Berdiev.

ADVERTISEMENT