Fotbal intern

Mircea Lucescu, trist după moartea lui Ilie Balaci: “A fost jucător de nivel mondial, nu naţional”

21.10.2018 | 13:10
Mircea Lucescu trist dupa moartea lui Ilie Balaci A fost jucator de nivel mondial nu national

Mircea Lucescu a vorbit despre trecerea în nefiinţă a lui Ilie Balaci, cel care a fost răpus la vârsta de 62 de ani din cauza unui infarct. Ilie Balaci a murit în această dimineaţă de 21 octombrie 2018, iar Lucescu a rememorat câteva episoade cu “Minunea Blondă”.

“Sunt surprins, el a şi fumat destul de mult…S-au strâns. E un avertisment pentru toţi ceilalţi, care ar trebui ca după vârsta de 50 de ani să se controleze serios. Noi suntem expuşi. Îmi pare foarte rău pentru el şi familia lui, soţie, copii, pentru Craiova, pentru fotbalul românesc. Eu am ţinut foarte mult la el, l-am avut la un turneu înaintea europeanului din 83. Simţeam că puteam obţinem calificarea, atunci a fost prea egoist în nişte situaţii, voia să atragă şi el atenţia. După s-a accidentat şi nu a putut participa. A fost un jucător deosebit, unul din marile talente, alături de Dobrin, Hagi, Dumitrache, Pîrcălabu.

Mircea Lucescu, trist după moartea lui Ilie Balaci

Simţeam că Dinamo are nevoie de jucători cu experienţă şi imagine. Şi el şi Cămătaru erau dezavuaţi la Craiova, l-am invitat, l-am ajutat să ia casă în Bucureşti. A jucat în primele meciuri, l-am luat şi la naţională. Dar a jucat atât cât l-a mai ţinut genunchiul. Am preluat Dinamo şi l-am luat cu mine, după ce n-a mai putut l-am ajutat să devină antrenor. Era antrenor în Africa, eu eram la Brescia când am promovat în divizia A, s-a făcut un meci selecţionata lumii împotriva Bresciei şi l-am invitat şi pe el. A fost un jucător de nivel mondial, nu naţional”, a declarat Mircea Lucescu la un post de televiziune.