Apropiat al lui Mircea Lucescu: "Nu ar fi venit să antreneze naţionala României"

Mircea Lucescu, grigore sichitiu

Chiar dacă preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că Mircea Lucescu va fi mereu pe lista sa atunci când va fi vorba de funcţia de selecţioner al naţionalei României, se pare că reciproca nu a fost deloc valabilă, cel puţin în ultimul timp. Ca dovadă că, deşi contractul cu Christoph Daum pare a se apropia de final, atât timp cât naionala are şanse infime de a se califica la Mondialele de anul viitor, "Il Luce" nu a stat pe gânduri când a primit o ofertă din Turcia.

Grigore Sichitiu, fostul conducător la Rapidului şi un apropiat al lui Mircea Lucescu, a dezvăluit că tehnicianul de 72 de ani ar fi refuzat oricum vreo ofertă venită din partea şefilor FRF pentru a fi numit selecţionerul României. "Nu ar fi venit să antreneze naţionala României. Vă dau două motive: unul este legat de starea actuală a fotbalului românesc, iar al doilea îl reprezintă conducerea Federaţiei Române de Fotbal", a spus Sichitiu.

Mircea Lucescu Turcia. "Are şanse mai mari să califice Turcia la Mondiale"

Acesta a mai precizat că, din punctul să de vedere, Lucescu a ales cea mai bună variantă, atunci când a semnat pentru a antrena naţionala Turciei. "A analizat ofertele şi s-a gândit unde s-ar simţi cel mai bine. El cunoaşte la perfecţie fotbalul turc, după ce a lucrat la Galatasaray şi Beşiktaş. Are şanse mai mari să se califice la Campionatul Mondial cu naţionala Turciei", a mai afirmat Grigore Sichitiu.

Mircea Lucescu a fost numit recent pe banca naţionalei Turciei, cu care a semnat pe 2 ani, plus opţiune pe încă unul şi va debuta în preliminariile CM 2018 cu ocazia unui meci contra Ucrainei, pe 2 septembrie. Lucescu a dezvăluit că a negociat cu Galatasaray şi Beşiktaş, dar a preferat naţionala Semilunii, unde l-a înlocuit pe Fatih Terim.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30
Liga Nationala ASC Corona Brasov - SCM Craiova
1 EUR4.6573 lei-0,0026
1 USD3.8067 lei-0,0115
1 XAU163.7883 lei+0,1902