Fotbal international

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai mari contestatari ai arbitrajului video: ”Ar fi mult mai bine fără VAR”

01.12.2020 | 14:50
Mircea Lucescu unul dintre cei mai mari contestatari ai arbitrajului video Ar fi mult mai bine fara VAR
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, tehnicianul lui Dinamo Kiev, este împotriva video arbitrajului: „Poate că eu sunt din altă generație, dar în acest caz inovația nu ajută performanța”. 

Juventus – Dinamo Kiev se va disputa miercuri, de la ora 22:00. Partida va fi în direct pe Digi Sport 2, Telekom 2 și Look Sport.

ADVERTISEMENT

La cei 75 de ani ai săi, antrenorul român e unul dintre cei mai mari contestatari ai VAR-ului. Înainte de jocul cu italienii, tehnicianul lui Dinamo Kiev a protestat din nou.

Mircea Lucescu este împotriva video arbitrajului

„Mi-am exprimat opinia chiar de la început, când UEFA a reunit tehnicienii din toată Europa. I-am spus atunci lui Michel Platini că sunt împotriva introducerii VAR, pentru că fotbalul își pierde frumusețea și dinamismul”, a spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a oferit și un exemplu: „Când un jucător atacă prin alunecare, în dinamica jocului pare o luptă între bărbați. Dacă privești tacklingul pe slow-motion, pe unele cadre momentul e complet diferit, ceea ce duce la cartonașe roșii. În ultima clipă, ridică puțin piciorul sau îl agață puțin pe adversar”.

„Dacă arbitrii sunt ghidați permanent de recomandările VAR, unele echipe pot avea la sfârșitul partidelor șase sau șapte jucători. Fotbalul este un sport de contact în care nimeni nu vrea să cedeze. Poate că eu sunt din altă generație, dar în acest caz inovația nu ajută performanța”, a adăugat antrenorul român.

ADVERTISEMENT

Lucescu nu este singurul care contestă video arbitrajul

După primul joc cu echipa spaniolă, pierdut de Dinamo Kiev cu 1-2 pe 4 noiembrie, antrenorul român a spus că este împotriva VAR-ului. „Fotbalul e un sport pentru fani, pentru televiziune. Nu e nici handbal, nici baschet. VAR nu ajută. Totul depinde acum de al patrulea sau al cincilea arbitru, de cineva care stă într-o cameră și decide în fața unui monitor. Mi-e greu să înțeleg. Ar fi mult mai bine fără VAR”

Atunci, jurnaliștii de la Sport notau că tehnicianul ar putea primi o etapă de suspendare de la UEFA, însă aceasta nu a deschis nicio anchetă. Mircea Lucescu a vorbit și despre moartea lui Maradona.

ADVERTISEMENT

”Nu-mi place VAR deloc. Se marchează un gol curat, apoi arbitrul oprește meciul după trei minute: «Stai, a fost un henț alaltăieri!»”, Jozsef Szabo, fost fotbalist și antrenor la Dinamo Kiev.

”În acest moment, nu putem concura cu echipe ca Juventus sau Barcelona. Vom câștiga experiență și poate va fi mai bine anul viitor. Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă. 15 jucători erau bolnavi și nu știam ce se va întâmpla a doua zi, cine se va mai infecta”, a spus Igor Surkis, președintele lui Dinamo Kiev.

Barcelona se află pe primul loc în grupa G a Ligii Campionilor, cu 12 puncte. Juventus ocupă poziția secundă, la trei puncte în spatele catalanilor. Dinamo Kiev și Ferencvaros sunt ultimele. Ambele au numai un punct. În ultima etapă din Liga Campionilor, Dinamo Kiev a pierdut cu 0-4 împotriva Barcelonei.

ADVERTISEMENT
Tags: