Fotbal international

Mircea Lucescu va avea viață grea la Dinamo Kiev. Fanii, amenințări violente din primele ore. Igor Surkis s-a certat cu suporterii

23.07.2020 | 22:45
Mircea Lucescu va avea viata grea la Dinamo Kiev Fanii amenintari violente din primele ore Igor Surkis sa certat cu suporterii
ADVERTISEMENT

Antrenorul Mircea Lucescu va avea viață grea la Dinamo Kiev, majoritatea suporterilor neputând să treacă peste faptul că românul a pregătit mulți ani rivala Șahtior Donețk.

Mai mult decât atât, în perrioada când îi pregătea pe ”mineri”, Lucescu o acuza constant pe Dinamo Kiev că este ajutată de arbitri și de Federația Ucraineană de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Legătura pe care ”Il Luce” o făcea la acel moment era că frații Surskis, Igor – președintele lui Dinamo Kiev și Grigori – fostul șef al federației, controlau fotbalul ucrainean și încercau să întrerupă dominația Șahtiorului.


UPDATE, 23 iulie, ora 22:46 / Nemulțumit de reacția fanilor după numirea lui Mircea Lucescu, patronul clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a avit o discuție aprinsă cu o parte dintre suporteri chiar la stadion.

ADVERTISEMENT

Liderii suporterilor i-au cerut socoteală patronului, moment în care Surkis s-a înfierbântat și a uitat de măsurile de distanțare socială.

”Șahtior a avut succes pentru că a recrutat manageri profesioniști, care își cunoșteau meseria. Akhmetov nu s-a implicat niciodată în viața echipei, s-a comportat ca un patron. Toată lumea poate să dea sfaturi din afară…

ADVERTISEMENT

Eu am cheltuit un miliard și jumătate de când sunt la club. Arătați-mi pe cineva care e dispus să investească la echipă și eu o cedez. E ușor să conduci pe banii altora! Investiți voi. Băgați 30 de milioane de dolari pe an și manageriați. Eu mă dau la o parte, numiți voi antrenorul și faceți ce vreți atunci”, le-a transmis Surkis.

Mircea Lucescu viață grea Dinamo Kiev


Viață grea pentru Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Cu atât mai mult, anunțul făcut joi că Mircea Lucescu a preluat-o pe Dinamo Kiev a surprins pe toată lumea, dar mai ales pe fanii formației ucrainene care par hotărâți să-i facă viața gra românului atțt timp cât va rămâne pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

De altfel, la scurt timp după anunțul oficial, grupurile de fani au început să-l amenințe brutal pe ”Il Luce” pe site-urile de socializare. O facțiune a galeriei din Kiev i-au pus capul lui Lucescu în fața unui ștreang și au scris: ”Capus sus, Mister”.

Mircea Lucescu viață grea Dinamo Kiev 1

Același grup a mai postat apoi o fotografie incredibilă cu un cap de cal tăiat și mesajul: ”Numirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev este pierderea ultimelor firimituri de respect de sine și demnitate. Când se întâmplă astfel de lucruri la club nu poți sta deoparte! Vom rezista!”

O altă facțiune a fanilor lui Dinamo a cerut de urgență demisia întregii conduceri a clubului: ”Până în ultima clipă am vrut să credem că totul este o glumă. Numirea unui antrenor de 74 de ani care a vorbit constant urât despre Dinamo e o flegmă în faţa fanilor

Rugăm toţi angajaţii clubului care mai au o fărâmă de demnitate să-şi dea demisia. Şi, fanilor care încă le pasă de Dinamo Kiev, continuaţi să ne urmăriţi, vom protesta în curând”

WBC – Dynamo Kyiv’s leading Ultras group has had it’s say on the Lucescu news via Facebook‘We attempted to believe…

Posted by Zorya Londonsk on Thursday, July 23, 2020

”Degradarea lui Dinamo sub comanda fraților Surkis a ajuns la apogeu”

Nici comentariile postate de suporteri pe pagina de Facebook a clubului nu sunt mai prejos. ”Acest țigan negru și Dinamo nu sunt compatibili în principiu. Toți cei care iubesc clubul îi cunosc atitudinea față de club și față de Lobanovsky. Doar Surkis poate fi capabil de o astfel de nebunie. Ardeți în iad, creaturilor!”, este un mesaj.

”Degradarea lui Dinamo sub comanda fraților Surkis a ajuns la apogeu”, ”Este groaznic!! Nu aș fi crezut niciodată că este posibil!!” și ”Țin cu Dinamo din 1975, dar atâta timp cât țiganul va conduce echipa nu voi mai merge pe stadion și nu mă voi uita deloc la meciuri”, sunt alte comentarii.

Însă, sunt și fani ai echipei din capitala Ucrainei care nu contestă numirea lui Mircea Lucescu și cred că trecutul său legat de Șahtior Donețk nu are nicio importanță. Ei spun că românul este un antrenor de valoare care poate readuce Dinamo Kiev în fruntea clasamentului.

Mircea Lucescu a semnat un contract pe doi ani cu Dinamo Kiev, cu drept de prelungire pe încă unul, și va primi un salariu stagional de trei milioane de euro.

ADVERTISEMENT