Sport

Mircea Lucescu va pleca la vară de la Dinamo Kiev. Clubul ucrainean se află pe urmele unui nou antrenor

Mircea Lucescu va părăsi în vară Dinamo Kiev. Clubul din Ucraina îi caută deja înlocuitor antrenorului român în vârstă de 77 de ani.
03.04.2023 | 17:49
Mircea Lucescu va pleca la vara de la Dinamo Kiev Clubul ucrainean se afla pe urmele unui nou antrenor
Mircea Lucescu va pleca în vară de la Dinamo Kiev. Sursă foto: Facebook - @FC Dynamo Kyiv.
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu o va părăsi la finalul sezonului pe Dinamo Kiev, după o perioadă de 3 ani petrecută pe banca echipei din capitala Ucrainei. Cu o carieră de peste 40 de ani în spate, în mare măsură, antrenorul român se va retrage din activitate.

Mircea Lucescu va părăsi Dinamo Kiev în vară

În ciuda invaziei Rusiei asupra Ucrainei, Mircea Lucescu nu a făcut pasul în spate și a rămas în continuare pe banca lui Dinamo Kiev. Deși mai are contract cu echipa din țara vecină până în vara anului 2024, Mircea Lucescu a vorbit în ultima vreme tot mai des despre retragere, iar un prim pas a fost făcut.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român care va împlini 78 de ani pe 29 iulie va părăsi Dinamo Kiev în vară. În actuala stagiune, echipa pregătită de Mircea Lucescu nu a impresionat. Se află pe locul 4 în campionat, cu 36 de puncte în 19 partide, fiind eliminată din competițiile europene.

Dinamo Kiev a pierdut categoric cu Benfica play-off-ul pentru grupele Ligii Campionilor, scor 0-5 la general și a încheiat aventura europeană pe ultimul loc în grupele Europa League. În timpul emisiunii TaToTake, care îi aparține ziaristului Mihailo Spivakovski, jurnaliștii ucrainieni au dezvăluit planul lui Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

Serhi Rebrov, posibilul înlocuitor al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Războiul din Ucraina nu l-a făcut pe Mircea Lucescu să plece de pe banca lui Dinamo Kiev, la fel cum a făcut-o Roberto De Zerbi. Actualmente la Brighton, antrenorul italian a părăsit-o pe Șahtior Donețk, echipa la care Mircea Lucescu a scris istorie, odată cu izbucnirea războiului.

Principalul înlocuitor de pe lista lui Igor Surkis este Serhi Rebrov. În vârstă de 48 de ani, antrenorului ucrainean îi expiră contractul cu Al-Ain pe 30 iunie 2023 și ar putea prelua echipa de la Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Datorită faptului că va fi o reziliere de comun acord, Dinamo Kiev nu este obligată să plătească vreo sumă de bani lui Mircea Lucescu la despărțirea prematură din vară. Antrenorul român nu are menționată în contract vreo clauză de despăgubire. În cele 100 de meciuri de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a înregistrat 57 de victorii, 17 egaluri și 26 de înfrângeri.

Mircea Lucescu, dezvăluiri despre meciurile din Ucraina în plin război: „Auzim zgomotele avioanelor în timp ce suntem pe teren”

În ultima etapă din campionat, Dinamo Kiev a câștigat, scor 2-0 în deplasare cu Lviv. Primul loc în competiția din Ucraina este ocupat de Șahtior Donețk alături de care Mircea Lucescu a cucerit trofeul UEFA în 2009. „Este incredibil ceea ce se întâmplă în Ucraina, după aproape un de război. Totul pare că a devenit normal, familiar, dar nu se pune problema ca fanii să revină pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Cum trăiesc? Cu frică. Te uiţi pe cer şi habar nu ai ce se poate întâmpla. Auzim zgomotele avioanelor în timp ce suntem pe teren. Meciurile se joacă în spatele uşilor închise. Jucăm atât timp cât nu sunt alarme şi încercăm să fim foarte atenţi pe teren.

Am fost nevoiţi, la un moment dat, să aşteptăm o oră la vestiare pentru continuare meciului. Nu ştiu cine ar mai face aşa ceva în locul meu, dar mă simt bine”, a declarat Mircea Lucescu despre experiența meciurilor din Ucraina pe timp de război.

ADVERTISEMENT