Fotbal international

Mircea Lucescu, tot mai aproape de Galata. Ce funcţie i s-a propus

UPDATE, 24 iulie. Presa turcă alocă din ce în ce mai mult spaţiu iminentei sosiri a lui Mircea Lucescu la Galatasaray. Românul ar putea fi însă să nu preia funcţia de antrenor, în locul...
24.07.2017 | 13:37
Mircea Lucescu tot mai aproape de Galata Ce functie i sa propus
ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 iulie. Presa turcă alocă din ce în ce mai mult spaţiu iminentei sosiri a lui Mircea Lucescu la Galatasaray. Românul ar putea fi însă să nu preia funcţia de antrenor, în locul croatului Igor Tudor, care nu vrea să demisioneze şi mai are contract pentru încă un an. Soluţia găsită de şefii Galatei ar fi ca Lucescu să fie numit director tehnic, el având drepturi depline atât pentru alcătuirea lotului şi a echipei de start, cât şi pentru a coordona planul de redresare a clubului. Igor Tudor a anunţat că este dispus să lucreze cu Lucescu, pentru că are ce învăţa de la acesta şi, formal, el ar rămâne cu titulatura de antrenor.

Pe de altă parte, bunul prieten al lui Il Luce, Constantin Anghelache, crede că mutarea s-ar putea realiza abia în decembrie, pentru că antrenorul ar avea nişte probleme de sănătate, pe care doreşte să le rezolve, înainte de a reveni la treabă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 iulie / Cotidianul turc Takvim anunţă că numirea lui Mircea Lucescu la Galatasaray este iminentă! Conform sursei citate, Igor Tudor, actualul tehnician, va fi demis în următoarele zile, după eliminarea ruşinoasă din preliminariile Ligii Europa. În plus, Lucescu şi-a dat deja acrodul să o preia pe Galata, mai scriu jurnaliştii turci. “Vin cu drag!”, le-ar fi tranmis românul oficialilor turci.

Mircea Lucescu are 71 de ani, dar nu poate sta departe de fotbal. După un sezon sub posibilităţile sale, la Zenit Sankt Petersburg, în Rusia, antrenorul român doreşte o nouă provocare, fiind un caracter foarte ambiţios, care acceptă foarte greu eşecul. Însă, la fel de adevărat, este faptul că Mircea Lucescu este un antrenor scump, ale cărui pretenţii financiare nu le poate satisface orice club, de exemplu, campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, echipa românilor Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru, care s-a retras imediat când a auzit de un salariu de 3 milioane euro!

ADVERTISEMENT

Cu toate că este un antrenor scump, fostul arbitru slovac Lubos Michel, omul care a nenorocit naţionala României într-un meci la Oslo, contra Norvegiei, este sigur că foarte curând Lucescu îşi va găsi echipă. Michel a lucrat timp de şapte sezoane cu Il Luce la Şahtior Doneţk, fiind responsabil cu sectorul internaţional şi spune că “Curând va semna! Lucescu  se va îmbolnăvi dacă nu va avea echipă, pentru că e obişnuit să muncească mult şi deşi are o vârstă mai are încă multe de spus în fotbal”.

Mircea Lucescu nu a eşuat la Zenit

În opinia lui Michel experienţa la Zenit Sankt Petersburg nu a fost un eşec şi e convins că dacă ar fi continuat acest an ar fi fost al lui: “Nu consider că anul petrecut la Zenit a fost un eşec. Şi dacă ar fi existat un al doilea an, aşa cum ar fi trebuit, ar fi avut un cuvânt greu de spus în campionat. Am vorbit cu el de curând şi mi-a spus că nu a păţit nicăieri aşa ceva, ca la Zenit, în 30 de ani”.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu este dorit cu insistenţă în acest moment la Galatasaray, club la care a mai activat cu deosebit succes între 2000 şi 2002, cucerind campionatul şi câştigând Supercupa Europei, iar pe atunci îi avea în echipă pe cei doi Gică ai fotbalului românesc, Hagi şi Popescu. Lucescu ar vrea doi ani de contract şi libertate deplină de a alege transferurile şi a alcătui echipa, plus un salariu consistent, de 3,5 milioane euro pe an.