Sport

Mircea Lucescu, vizibil emoționat la primii pași pe noul Giulești: „Aici dădeam apa cu T-urile! Când îngheța, trăgeam prelatele”

Mircea Lucescu (76 de ani), fostul antrenor al Rapidului, a vorbit despre noul stadion din Giulești, pe care l-a vizitat cu două zile înainte de marea inaugurare.
24.03.2022 | 16:54
Mircea Lucescu vizibil emotionat la primii pasi pe noul Giulesti Aici dadeam apa cu Turile Cand ingheta trageam prelatele
Mircea Lucescu (76 de ani), fostul antrenor al Rapidului, a vorbit despre noul stadion din Giulești, pe care l-a vizitat cu două zile înainte de marea inaugurare. Sursa foto Rapid TV
ADVERTISEMENT

Noul stadion „Rapid” va avea inaugurarea sâmbătă, în cadrul căreia trupa giuleșteană va juca un meci amical împotriva celor de la Poli Timișoara.

Mircea Lucescu, vizibil emoționat la primii pași pe noul Giulești

La prima vizită a noului stadion „Rapid”, „Il Luce” a fost vizibil emoționat și a rememorat perioada în care antrena echipa bucureșteană.

ADVERTISEMENT

„Ceva care mi-l doream foarte tare (n.r. despre ceea ce a găsit diferit pe noul stadion), încă din perioada aia. Astăzi îmi aduc aminte cum dădeam cu T-urile apa de pe teren sau când îngheţa trăgeam prelatele alea pe care le cumpărase Copos ca să curăţăm terenurile.

Acum nu va mai fi nevoie. E unul dintre cele mai frumoase stadioane, familiale… primitoare. Tribunele sunt foarte aproape de teren, să sperăm că nu vor arunca pe teren cu obiecte.

ADVERTISEMENT

Odată cu stadionul ăsta, care e un semn de civilizaţie, şi partea mai dificilă a suporterilor să se stăpânească. Stadionul poate să contribuie foarte mult la educaţia sportivă a suporterilor. Nu mai e loc de injurii.

E plăcut să vii aici, e ca la teatru. Şi aşa e teatrul aproape, dar acum nu se mai vede. Acest stadion va face ca echipa să crească, ca atare. Vor simţi alte responsabilităţi față de cele pe care le-au avut până acum.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc şi ca Dinamo să aibă un astfel de stadion pentru că sunt brand-uri naţionale. Revenirea acestor echipe nu face decât să creeze din nou acea stare de competiţie extraordinară pe care noi am avut-o în nişte ani în care noi aveam rezultate în Europa.

Steaua are un stadion excelent, Rapid şi unul excelent… cu mai mare intimitate. Să facă şi Dinamo acelaşi lucru. Începem să arătăm altfel, infrastructura e baza performanţei. Un stadion rămâne şi ăsta e sufletul suporterilor. Jucătorii şi antrenorii mai pleacă, dar asta e casa suporterilor.

ADVERTISEMENT

Eu am promis că voi aduce o echipă mare şi o să mă ţin de cuvânt. Aş fi vrut să facem această chestie cu Dinamo Kiev, dar nu s-a putut din cauza situaţiei. Am promis că inaugurarea unui stadion se poate face cu o echipă mare. Sunt mulţumit pentru că istoria Rapidului se împleteşte şi cu istoria familiei Lucescu. Şi cu mine, şi cu Răzvan, a fost o perioadă extraordinară”, a declarat Mircea Lucescu, pentru Rapid TV.

ADVERTISEMENT