Sport

Mircea Lucescu, reacție violentă la adresa lui Vladimir Putin din cauza războiului din Ucraina: ”Este un criminal”

Mircea Lucescu este cunoscut ca fiind un personaj echilibrat, însă războiul din Ucraina l-a adus în situația de a da de pământ cu președintele rus Vladimir Putin.
16.03.2022 | 13:30
Mircea Lucescu reactie violenta la adresa lui Vladimir Putin din cauza razboiului din Ucraina Este un criminal
Mircea Lucescu este cunoscut ca fiind un personaj echilibrat, însă războiul din Ucraina l-a adus în situația de a da de pământ cu președintele rus Vladimir Putin. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce s-a întors în România, tehnicianul a spus că ”sufletul și inima sa” sunt alături de oamenii din Kiev și era convins că ucrainenii nu se vor da bătuți în fața atacurilor Rusiei.

Mircea Lucescu, reacție vehementă față de războiul declanșat de Vladimir Putin

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina l-a înfuriat extrem de tare pe Mircea Lucescu. Antrenorul român a povestit că în continuare încearcă să ajute poporul ucrainean cu orice poate.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o poveste de crimă. Putin este un criminal! Acest război este barbar. Vedem copii și femei murind. Spitale și clădiri civile sunt bombardate. Este de neimaginat ce se întâmplă.

Întreaga lume trebuie să sprijine acum Ucraina! Repet: Putin este un criminal, iar ceea ce se întâmplă în Ucraina depășește chiar și cele mai proaste imaginații. Am plecat în România, dar încă încerc să ajut în diverse moduri, inclusiv pe fotbaliștii mei cu care sunt în contact”, a declarat Lucescu, conform sportowefakty.wp.pl.

ADVERTISEMENT

Lucescu nu se aștepta la bombardarea Kievului

Tehnicianul lui Dinamo Kiev în vârstă de 76 de ani a povestit că în perioada în care lucra la Shakhtar Donetsk a avut sub comandă și jucători ruși, iar aceștia se înțelegeau foarte bine cu colegii lor ucraineni.

”Nu, în mod absolut nu mă așteptam la asta. Adică, s-ar fi putut presupune că se va întâmpla ceva, dar mai degrabă în regiunile Donețk și Lugansk… Nu mi-aș fi imaginat niciodată că Kievul și alte orașe ucrainene vor fi bombardate, iar unele chiar distruse.

ADVERTISEMENT

De aceea spun că totul este barbar. Îmi amintesc de anii de muncă de la Șahtior. Aveam multe naționalități acolo, desigur, inclusiv ruși și ucraineni. Nu am avut nicio problemă. Am lucrat împreună la club și acești jucători au fost prieteni chiar și în afara terenului. Și acum asistăm la lucruri atât de nebunești. E greu de acceptat”, a încheiat Lucescu.

În plin război pentru apărarea Ucrainei, fanii lui Dinamo Kiev nu au putut trece cu vederea declarația lui Mircea Lucescu despre faptul că sportivii ruși nu ar trebui sancționați și i-au cerut românului încă o dată să plece de la echipă.

ADVERTISEMENT