ADVERTISEMENT
Sport

Mircea Lucescu vorbește despre victoria lui Dinamo Kiev în Supercupă: ,,Șahtior s-a dovedit a fi o echipă superioară tehnic!”

Autor: Bogdan Ciutacu | 03.09.2020 | 16:10
Mircea Lucescu vorbește despre victoria lui Dinamo Kiev în Supercupă: ,,Șahtior s-a dovedit a fi o echipă superioară tehnic!''
August 21, 2020, Kyiv, Ukraine: Head coach of Dynamo Kyiv, Romanian specialist Mircea Lucescu during the match FC Dynamo with FC Olimpik Donetsk in the Ukrainian Premier League in Kyiv, Ukraine, on 21 Mircea Lucescu vorbeste despre victoria lui Dinamo Kiev impotriva rivalei: ,,E o performanta deosebita, in conditiile in care Sahtior s-a dovedit a fi o echipa superioara tehnic!''

Mircea Lucescu a reușit să câștige primul trofeu cu Dinamo Kiev, învingând în Supercupa Ucrainei pe semifinalista din Europa Leaguie, Șahtior Donetsk, scor 3-1, o victorie extrem de importantă pentru antrenorul român de 70 de ani, în condițiile în care este contestat de o grupare ultras a Dinamo Kiev și de foști jucători ai clubului.

ADVERTISEMENT

Lucescu Jr. este convins că această Supercupă poate fi cheia împăcării dintre antrenorul lui Dinamo Kiev și suporterii echipei: ,,Pentru acest trofeu din Ucraina chiar cred ca e ceva mai mult decat o simpla Supercupa. Eu stiu pentru ca am vorbit cu el stiu ce a simtit, cum s-a dus acolo”, a declarat Răzvan pentru PRO X.

Reacția suporterilor poate fi înțeleasă în condițiile în care Mircea Lucescu a antrenat rivala din Donetsk nu mai putin de 12 ani, timp în care a câștigat 22 de trofeu, dintre care 8 titluri de campioană și un trofeu european.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu: ,,E un grup de ultrași împins de la spate de cineva”

Se pare însă că în spatele acestei grupări ultras care îl contestă ar fi alte persoane, a declarat Mircea Lucescu pentru PRO X. Antrenorul român spune că se va concentra exclusiv pe pregătirea echipei și se nu se va lăsa distras de astfel de probleme: ,,În sfarsit, nici nu contează. Pe mine nu mă interesează. Mie îmi pasă de relația mea cu jucătorii și cu jocul pe care îl practică. Eu sunt profesionist și fiind profesionist las sentimentele în spate pentru a putea da clubului tot ce am acumulat în acești ani ca experiență”, a mai declarat Lucescu senior.

În campionat, Dinamo Kiev a început în forță, iar Mircea Lucescu speră ca anul acesta să aducă cupa și campionatul la Kiev, în timp ce în preliminarii Champions League va avea un meci dificil pe teren propriu cu vicecampioana Olandei, AZ Alkmaar.

ADVERTISEMENT

Dacă echipa lui Lucescu trece de olandezi, se va califica în play-off-ul Ligii Campionilor, iar o eventuală eliminare cu Alkmaar îi poate trimite chiar direct în grupele Europa League, în funcție de tragerea la sorți, competiție pe care antrenorul român a caștigat-o și pe care a gestionat-o mereu foarte bine.

Mircea Lucescu: ,,Dinamo Kiev a venit cu o organizare tactică foarte bună pentru acest meci”

Antrenorul a explica că a încercat să facă același joc pe care Internazionale Milano l-a reușit în semifinala de Europa League: ,, …o foarte bună apărare și plecările foarte imprevizibile pe contraatac din care au rezultat și golurile”.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a vorbit și despre importanța competiției pe care tocmai a câștigat-o: ,,E o competiție importantă acuma în Ucraina, a stârnit un foarte mare interes prezența meași în același timp o dorință a jucătorilor de a reveni pe plan european”.

Sfaturi pentru selecționerul Mirel Rădoi

Legat de echipa națională, Lucescu are încredere în Mirel Rădoi și îi dă un sfat tânărului antrenor: ,,Rădoi nu are de unde să aleagă foarte mulți jucători. Cei care sunt în străinătate, joacă destul de puțin. Va trebui să reușească să creeze un grup kamikaze, un grup care să intre pe teren și să dea absolut totul”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1