Sport

Daniel Paraschiv l-a refuzat pe Mircea Lucescu! Atacantul nu vrea transferul din cauza războiului: “Nu sunt dispus să risc!”

Mircea Lucescu a vrut să îl transfere pe Daniel Paraschiv, de la Hermannstadt. Dinamo Kiev plătea 1,2 milioane de euro, dar atacantul nu vrea în Ucraina.
08.02.2023 | 21:50
Daniel Paraschiv la refuzat pe Mircea Lucescu Atacantul nu vrea transferul din cauza razboiului Nu sunt dispus sa risc
Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev
ADVERTISEMENT
08-02-2023
18:32

Daniel Paraschiv a refuzat Dinamo Kiev: "M-am gândit să nu dau curs ofertei!"

Daniel Paraschiv a vorbit despre interesul lui Dinamo Kiev şi al altor echipe pentru transferul său, spunând că nu va pleca în Ucraina, din cauza situaţiei din ţara vecină: 

„Nu mă prea uit la seriale, mai mult citesc, pentru că îmi dezvoltă imaginația. Când am auzit de interesul lui Dinamo Kiev m-am bucurat foarte mult, dar analizând puțin, nu știu care e situația pe-acolo și trebuie să mă gândesc și la oamenii de lângă mine, la siguranța mea.

A fost o decizie destul de greu de luat. M-am gândit să nu dau curs ofertei, e un context aparte în momentul de față și nu știu dacă sunt dispus acum să risc anumite lucruri. E o onoare să fiu dorit de Mircea Lucescu, unul dintre cei mai titrați antrenori din istorie.

Oferta din Ungaria… au vorbit agenții cu conducerea, dar nu s-a ajuns la o sumă care să satisfacă dorința clubului. Rămâne de văzut zilele astea ce se va întâmpla. E vorba despre o echipă serioasă, care se bate la campionat, nu m-aș duce în Ungaria să mă plafonez.

Nu plănuiesc să mai stau mult nici în România. E posibil să nu reușesc nici eu în străinătate, pentru că nimeni nu-mi poate garanta succesul, dar nu mi-e frică, provocările dau culoare vieții și voi fi încântat când va trebui să fac pasul la nivelul următor și nu mi-e frică să concurez pe post”, a spus Daniel Paraschiv la Digisport. 

Hermannstadt poate da lovitura pe piaţa transferurilor, cu câteva zile înainte de închiderea ferestrei de mercato. Sibienii au o ofertă importantă de la Dinamo Kiev pentru golgheterul Daniel Paraschiv.

Mircea Lucescu vrea să transfere atacantul momentului din SuperLiga: “Este reală oferta din partea Kievului”

Mircea Lucescu îl vrea pe atacantul care a marcat 10 goluri şi a dat trei pase decisive în actuala stagiune, iar ucrainenii au pus pe masă 1,2 milioane de euro pentru acest transfer. Preşedintele lui Hermannstadt, Dani Coman, a confirmat informaţiile:

ADVERTISEMENT

“Este reală această ofertă din partea Kievului. Mai sunt şi alte variante Paraschiv. Am primit o ofertă scrisă. Sunt asemănătoare. Important este ca şi jucătorul să fie mulţumit, să vedem ceea ce îşi doreşte şi el.

“Dar este o ofertă importantă şi pentru club şi pentru el”

Am discutat aseară, dar de aseară nimic. El trebuie să discute cu familia, să decidă ce e mai bine pentru el. A mai venit o ofertă din Ungaria. Acestea sunt ezitările lui, dacă ar fi după mine mi-aş dori să ne ajute până la vară.

ADVERTISEMENT

Dar este o ofertă importantă şi pentru club şi pentru el. Nea Mircea îşi ia informaţii şi despre ce mănâncă un jucător. Cam acolo este suma plus bonusuri (n.r. 1,2 milioane de euro). 

“Dacă vine oferta care să ne mulţumească pe noi şi pe jucător, îl vom lăsa să meargă”

Am avut o discuţie cu patronii şi nu suntem înnebuniţi să vindem. Avem stabilitate financiară, dar cum orice jucător este de vânzare în lumea asta, dacă vine oferta care să ne mulţumească pe noi şi pe jucător, îl vom lăsa să meargă.

ADVERTISEMENT

Stau la Kiev, joacă în Kiev. Putem ieşi din insolvenţă în două sau trei luni de zile. Dar nu cred că este soluţia pentru acest sezon. Aşteptăm decizia TAS referitoare la cele 9 puncte, o să vedem atunci ce planuri avem pentru sezonul viitor”, a spus Dani Coman la Digisport.

CFR Cluj l-a avut în curte pe Daniel Paraschiv. Atacantul a fost transferat în vara anului 2021 de la Viitorul Pandurii, dar a fost imediat împrumutat la Voluntari. În iarna anului trecut, Hermannstadt l-a împrumutat pe atacant, pe care l-a luat gratis în vară.

ADVERTISEMENT

Daniel Paraschiv a debutat şi în naţionala României, în finalul anului 2022. Atacantul a evoluat în amicalul cu Republica Moldova, reuşind să înscrie un gol.

ADVERTISEMENT