News

Mircea Macovei nu revine director la Spitalul din Suceava! Acesta și-a prezentat demisia

24.04.2020 | 13:30
Mircea Macovei nu revine director la Spitalul din Suceava Acesta sia prezentat demisia
ADVERTISEMENT

Mircea Macovei nu revine director la Spitalul din Suceava! Informația a fost confirmată chiar de Ministerul Sănătății. De altfel, întoarcerea acestuia era una destul de controversată.

Mircea Macovei nu revine director la Spitalul din Suceava!

Mai mult de atât, posibilitatea ca acesta să conducă unitatea medicală a devenit puțin probabilă după ieșirile ferme ale premierului Ludovic Orban şi ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

“La Suceava nu va fi preluat managementul din nou. Avem management militar. S-a reîntors din concediu directorul medical, dar având în vedere că este în continuare o anchetă în desfăşurare, chiar dacă este in rem (…)

Acesta și-a prezentat demisia

(…) ştim exact ce s-a întâmplat cu acele testări, când au fost amânaţi mii de oameni pentru testare. O să am o discuţie şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean.

ADVERTISEMENT

Nu poate acest domn să revină, noi am suspendat contractul managerului atunci şi am schimbat echipa managerială cu altă echipă.

Chiar dacă s-a întors, nu poate fi acceptată calitatea lui de director medical, se poate întoarce ca profesionist, ca medic în acest spital, dar nu ca director medical”, a declarat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că, în mod normal, directorul medical al Spitalului de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, trebuia să revină la serviciu chiar în această săptămână.

El se vindecase de coronavirus și, conform managerul interimar al spitalului, col. dr. Daniel Derioiu, era apt de muncă. Directorul medical Mircea Macovei a fost acuzat că a chemat la spital toţi angajaţii, pentru o şedinţă, indiferent dacă erau suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital.

Ca atare, o spun limpede: nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă”, a spus și premierul Ludovic Orban

 

 

ADVERTISEMENT