Sport

Mircea Rednic a adus încă un atacant la Dinamo. Tomas Vestenicky a fost prezentat oficial. Update Exclusiv

Dinamo bifează al doilea transfer din era Mircea Rednic. "Câinii" au decis să îl păstreze pe Tomas Vestenicky, atacantul slovac fiind de câteva zile alături de echipă. Iuliu Mureșan a confirmat mutarea.
19.10.2021 | 11:35
Mircea Rednic a adus inca un atacant la Dinamo Tomas Vestenicky a fost prezentat oficial Update Exclusiv
Mircea Rednic a adus încă un atacant la Dinamo. Tomas Vestenicky a fost prezentat oficial
ADVERTISEMENT
19-10-2021
08:38

Oficial! Tomas Vestenicky a fost prezentat de Dinamo

Dinamo l-a prezentat oficial pe Tomas Vestenicky, noul atacant al echipei. Fotbalistul de 25 de ani a semnat un contract valabil până la finalul actualului sezon, însă cu o posibilitatea de prelungire pe încă un an.

“Tomas Vestenicky la Dinamo București. Atacantul slovac Tomas Vestenicky a semnat un contract cu clubul Dinamo București până la finalul acestui sezon competițional, cu opțiune de prelungire pentru încă un an, a anunțat administratorul special Iuliu Mureșan.

Noul atacant dinamovist a trecut testele medicale și a intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul Mircea Rednic în cantonamentul de la Săftica”, au anunţat “câinii” pe pagina oficială de Facebook.

18-10-2021
16:17

Atacantul Tomas Vestenicky a semnat cu Dinamo

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, a anunțat că atacantul slovac de 25 de ani a semnat cu contract cu Dinamo valabil până la finalul sezonului.

„Da, am semnat cu Vestenicky, cu Tomas. Ne trebuia un atacant care să marcheze”, a spus Iuliu Mureșan, la digisport.ro.

Francezul Salif Cisse nu l-a impresionat pe Mircea Rednic în amicalul cu Petrolul disputat la finalul săptămânii trecute, astfel că tehnicianul „alb-roșiilor” a renunțat la achiziționarea.

Cum însă are nevoie neapărat de un vârf de atac pentru a rezolva probleme ofensive ale formației sale, „Puriul” s-a mișcat rapid și a adus un alt jucător străin în teste.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic l-a adus la Dinamo pe slovacul Tomas Vestenicky, fost atacant al lui AS Roma

Slovacul Tomas Vestenicky este jucătorul ales de Mircea Rednic să întărească atacul lui Dinamo. În vârstă de 25 de ani, acesta este fost internațional de tineret și vine în „Ștefan cel Mare” din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărțit în vară de Chaika Peschanokopskoe, echipă din liga secundă a Rusiei.

Vestenicky a sosit de duminică la București, a fost cazat la un hotel din nordul Capitalei, iar începând de astăzi s-a prezentat la antrenamentele lui Dinamo care se desfășoară la baza de la Săftica.

ADVERTISEMENT

Tomas Vestenicky este cotat în acest moment la 300.000 de euro, iar cea mai cunoscută echipă la care a evoluat este AS Roma.

Cine este Tomas Vestenicky, noul atacant al lui Dinamo

Tomas Vestenicky este un atacant în vârstă de 25 de ani, care a debutat la seniori în campionatul Slovaciei pentru Nitra împotriva lui Spartak Tarnava, pe 13 septembrie 2013.

ADVERTISEMENT

După doar șase meciuri în campionatul Slovaciei a fost împrumutat pentru un an și jumătate la AS Roma, unde nu a jucat însă niciun meci la echipa mare. În perioada 2015-2018, ajunge și la naționala U21 a Slovaciei, pentru care joacă 11 meciuri și reușește două goluri și două pase decisive.

„Romanii” îl împrumută rând pe rând la Modena (3 meciuri, o goluri) și Cracovia (13 meciuri, 1 gol), iar în 2016 semnează definitiv cu Cracovia, care le plătește 100.000 de euro celor de la AS Roma.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă din carieră a lui Tomas Vestenicky

În următorii cinci ani (2016-2021), Tomas Vestenicky se afla sub contract cu Cracovia însă are cifre modeste. Atacantul slovac a jucat în prima ligă din Polonia doar 49 de meciuri și a înscris de trei ori.

Ca urmare a cifrelor sale destul de slabe pentru un atacant, Cracovia îl împrumută în sezonul 2018-2019 la FC Nitra, clubul care l-a lansat. La Cracovia a reușit să câștige singurele trofee din carieră: Cupa și Supercupa Slovaciei.

Aici dă cel mai bun randament și va avea cea mai bună perioadă din carieră: 16 goluri în 39 de meciuri, adică mai mult decât a reușit în toată cariera sa.

Revine la Cracovia, însă este trimis la echipa a doua a polonezilor, unde joacă doar 14 meciuri în 2021 și marchează doar trei goluri.

  • 16 goluri în 39 de meciuri reprezintă cel mai bun sezon din cariera lui Tomas Vestenicky, în ediția 2018–2019 (ianuarie – iulie 2019)
  • 25 de ani are atacantul de 1,78 metri
  • 300.000 de euro e cota vârfului slovac
  • 11 meciuri are fotbalistul la naționala U21 a Slovaciei între 2015 și 2018, pentru care a marcat de 2 ori
ADVERTISEMENT