Sport

Mircea Rednic a găsit vinovații pentru înfrângerea de la Mediaș: ”Jucătorii cu experiență trebuie să fie mai responsabili!”

Instalarea pe banca tehnică a lui Mircea Rednic nu a spart ghinionul care o urmărește pe Dinamo de la începutul lunii august. Roș-albii au pierdut și la Mediaș și rămân fără victorie de 8 meciuri.
15.10.2021 | 22:50
Mircea Rednic a gasit vinovatii pentru infrangerea de la Medias Jucatorii cu experienta trebuie sa fie mai responsabili
Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a încercat să schimbe din mers lucrurile la Dinamo. A profitat de pauza internațională pentru a primeni lotul, dar a uitat să-i pregătească mental pe jucători pentru a depăși criza de identitate.

Atitudinea nu s-a schimbat radical față de ultimele evoluții. Andre Pinto a fost titularizat în defensivă și a făcut un meci bun, dar golurile gazdelor au venit după execuții din afara careului.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic: ”Sunt supărat, dar trebuie să fiu echilibrat”

Medieșenii au jucat dezinvolt, s-au apărat aglomerat atunci când a fost cazul și au obținut o nouă victorie în fața trupei din Ștefan cel Mare, mânați de un entuziasm și o încredere superioară jucătorilor lui Rednic.

Pe banca ”câinilor”, tehnicianul dinamovist a trăit un adevărat coșmar. Indicațiile nu au fost recepționate de fotbaliști, iar zbaterea tehnicianului nu a avut efect în evoluția roș-albilor.

ADVERTISEMENT

”Sunt supărat, dar trebuie să fiu și echilibrat ținând cont de situația noastră. Dacă eliminăm cele două șuturi ale lui Deaconu nici Gaz Metan nu a avut nu știu ce ocazii.

E clar că e o perioadă mai grea, trebuie să lucrăm, să dăm mai multă încredere jucătorilor tineri, dar și cei cu experiență trebuie să se implice mai mult”, a spus Mircea Rednic la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Nici penalty-ul acordat cu multă ușurință de centralul Adrian Cojocaru nu i-a inspirat pe jucătorii dinamoviști care au părut lipsiți de idei și incapabili să contracareze jocul de anduranță al gazdelor.

”Nu știu dacă a fost sau nu penalty la noi, dar nici nu mai contează. Așa s-a scris istoria meciului, cu execuțiile lui Deaconu. Am făcut schimbări tactice, pentru că avem jucători care sunt ieșiți din formă și trebuia să aducem ceva nou.

ADVERTISEMENT

Pinto a dat siguranță, a făcut un meci bun. Păcat că nu am reușit să evităm primul gol. Alta era situația jocului. La 2-0 normal că au controlat, au jucători cu calitate sunt mult mai omogeni de cât noi”, a mai spus Rednic.

Un singur șut pe poartă, și acela din penalty

Seara de coșmar a dinamoviștilor se reflectă perfect în statistica meciului care arată că fotbaliștii lui Mircea Rednic au reușit contraperformanța de a trimite un singur șut pe poarta gazdelor, și acela din penalty, în minutul 84.

A fost mult prea puțin pentru a obține măcar un punct de care roș-albii ar fi avut atâta nevoie. S-a terminat 2-1 în favoarea echipei Gaz Metan Mediaș, iar Mircea Rednic știe că explicațiile nu schimbă cu nimic situația din clasament.

Dinamo rămâne pe penultimul loc al clasamentului, cu 7 puncte și viitorul arată tot mai sumbru. Roș-albii nu au mai câștigat un meci în Liga 1 tocmai din 2 august când au învins-o pe Academica Clinceni, fosta echipă a actualului principal de la Gaz Metan, Ilie Poenaru.

ADVERTISEMENT