Fotbal intern

Mircea Rednic a mai transferat doi jucători la Dinamo! Un belgian și un ivorian au venit în Ștefan cel Mare

28.11.2018 | 11:06
Mircea Rednic a mai transferat doi jucatori la Dinamo Un belgian si un ivorian au venit in Stefan cel Mare

Mircea Rednic a reușit să mai transfere alți doi jucători la Dinamo, anunţă Digisport! Astfel, clubul din Ștefan cel Mare a ajuns la 7 fotbaliști noi de la venirea „Puriului” la echipă. Deocamdată, cei doi sunt în probe, dar au șanse mari să semneze un contract cu haita. Un belgian, Andy Kawaya, de 22 de ani și un ivorian, Abdel Diarra, 23 de ani, vrea să transfere de data aceasta Mircea Rednic.

Kawaya poate juca pe orice post în flancul stâng, dar se simte cel mai bine atunci când evoluează ca extremă, având, din ce spun impresarii un apetit ofensiv deosebit. A început fotbalul mare la Anderlecht și a trecut în carieră pe la toate echipele naționale de tineret ale Belgiei (U15, U16, U17, U18, U19 și U21). Este liber de contract din vară după ce s-a despărțit de Avellino, formație pentru care a jucat numai câteva luni. A mai evoluat la Willem II și Mechelen până să ajungă în Italia.

Mircea Rednic a mai transferat doi jucători la Dinamo! (4)
Andy Kawaya, cu mingea la picior

Mircea Rednic a mai transferat doi jucători la Dinamo!

Abdel Diarra evoluează pe postul de fundaș central și l-ar ajuta din plin pe Mircea Rednic având în vedere că nu o dată s-a plâns antrenorul dinamovist de apărătorii săi. Are două selecții la naționala sub 23 de ani a Coastei de Fildeș și vine și el din poziția de jucător liber de contract. Ultima oară a evoluat în Belgia la Beerschot. A mai trecut în carfieră pe la AFAD Djekanou, Strasbourg B, Antalyaspor, Karsiyaka și Syrianska.

Cei doi fotbaliști au intrat deja în programul echipei, dar s-au antrenat separat. În zilele următoare, Diarra și Kawaya se vor integra în lotul lui Mircea Rednic. De remarcat că din momentul în care a semnat cu Dinamo, Mircea Rednic a transferat 5 jucători.  Aliji, Ait-Atmane, Zenke, Tade și Montini sunt fotbaliștii veniți în Ștefan cel Mare. Toți cei cinci jucători au semnat contracte pentru un an de zile, dar cu opțiune de prelungire și o clauză care le-ar putea aduce bani mai mulți dacă echipa lui Rednic va ajunge în play-off.

  • 10 este locul pe care-l ocupă Dinamo în clasamentul Ligii 1 Betano