Fotbal intern

Mircea Rednic a plecat de la Dinamo! A reziliat contractul din cauza neînțelegerilor cu conducerea + prima reacție a antrenorului

03.06.2019 | 18:59
Mircea Rednic a plecat de la Dinamo A reziliat contractul din cauza neintelegerilor cu conducerea  prima reactie a antrenorului

Mircea Rednic nu mai este antrenorul lui Dinamo începând din această după-amiază. FANATIK a aflat că tehnicianul a reziliat contractul cu echipa din Ştefan cel Mare, fiind dezamăgit după ultima perioadă petrecută la club. În aceste clipe, conducerea caută cu disperare o variantă de urgență.Update

. Cornel Dinu a avut o reacție fabuloasă în momentul aflării veștii despre Rednic de la FANATIK: „Bogdan Bălănescu m-a anunțat astăzi că Ionuț Negoiță a luat decizia să mă demită. Am rămas surprins. Eu nu am avut nicio discuție cu Negoiță, ăsta este adevărul. Am pus foarte mult suflet și nu numai în perioada asta. Dacă mă mai gândesc să cumpăr clubul? Eu la ceea ce simt pentru Dinamo nu o să renunț niciodată. Problema este că nu avem stadion. Iar firma aia a lui Ionuț Negoiță nu deține palmaresul, nu deține mai nimic. Doar un tâmpit ca mine putea să bage bani așa. Dar măcar dacă se rezolva problema stadionului erau oameni interesați. Nu se știe ce se va întâmpla în viitor. Am spus că până la 60 de ani voi mai antrena și după aia vom vedea”, a declarat Mircea Rednic pentru doardinamo.ro


Update

. Cornel Dinu a avut o reacție fabuloasă în momentul aflării veștii despre Rednic de la FANATIK: “Vă spun un singur lucru și e suficient: vin ai noștri, pleacă ai noștri, suporterii rămân ca proștii!“.


Update

. În aceste momente, Mircea Rednic se află în biroul președintelui Bogdan Bălănescu pentru a încheia actele rezilierii cu Dinamo. Bălănescu încearcă să îl convingă să se răzgândească, dar antrenorul e decis să meargă până la capăt! Vom reveni cu amănunte.


 

Mircea Rednic a plecat de la Dinamo

Sursele FANATIK dezvăluie că antrenorul Mircea Rednic şi-a reziliat contractul cu roş-albii chiar azi, urmând ca în perioada următoare să fie făcut un anunţ oficial. Rednic a preluat echipa în toamnă, când i-a luat locul lui Claudiu Niculescu pe banca dinamoviştilor.  Chiar dacă a avut rezultate bune la început de an, Dinamo nu a reuşit să intre în play-off nici în acest sezon, echipa fiind la distanţă mare de primele 6 clasate după începutul slab de sezon sub comanda lui Florin Bratu. Poziția la final a fost una de-a dreptul rușinoasă, cea mai slabă din istoria clubului.

Tehnicianul a avut o campanie de achiziții fulminantă, aducând numeroși fotbaliști străini, liberi de contract, cărora le-a oferit înțelegeri cu clauze speciale, prin care Dinamo putea renunța oricând la ei. Pentru că foarte mulți dintre aceștia nu ar fi dat randamentul scontat, președintele Bogdan Bălănescu ar fi ridicat semne de întrebare în privința viitorului acestora la echipă. Cum bugetul stabilit inițial era în pericol, Rednic a decis să plece definitiv! Formația din Ștefan cel Mare este în aceste momente în degringoladă. Oficialii caută cu disperare o soluție de urgență.

Mircea Rednic in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si CSM Politehnica Iasi, din cadrul playout-ului Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, miercuri 22 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Mircea Rednic a decis să plece de la Dinamo București după ce a realizat că proiectul pe care și l-a propus nu este realizabil. Sursa foto: Sportpictures.eu

L-au pierdut pe Fabbrini din cauza conducerii

Diego Fabbrini era unul dintre jucătorii pe care Mircea Rednic îi dorea cu ardoare la echipă. Antrenorul ajunsese la un acord verbal cu impresarii fotbalistului italian, dar discuțiile au fost tergiversate de oficialii “câinilor”. Mai mult, informații cheie despre transfer, precum salariul acestuia, au “transpirat”, iar rivalii pentru semnătura fotbalistului au știut cât și cum să pluseze. Astfel, un transfer care era bătut în cuie de Rednic a fost sabotat de șefi.

La final, Diego Fabbrini a semnat cu ȚSKA Sofia, iar Dinamo a rămas cu buza umflată. Rednic a încercat să acopere conflictul din interior și a aruncat vina pe italian: “Să se ducă unde vrea, dar nu e corect. Dar când ai o discuţie şi ceri contractul şi ţi se trimite contractul şi după nu mai semenzi şi foloseşti contractul ca licitaţie, să fie sănătos. Un jucător care face licitaţie mie nu îmi place. Poate el să fie Fabrini, să o frece p-acolo pe la mijlocul terenului, găsim. La 8 mii pe lună găsim jucători mult mai buni”, a spus Rednic la acea vreme.

David Caiado, un alt obiectiv blocat de “zgârcenia” șefilor

Problemele pe care le-a întâmpinat Rednic în ultima perioadă au afectat campania de mercato. Antrenorul a fost interesat de doi fotbaliști de la Gaz Metan, Mario Rondon și David Caiado, dar ambele obiective sunt ca și ratate. Rondon a fost convins de CFR Cluj să meargă în Gruia, iar Caiado are două oferte mai bune financiar de la Mediaș și de la Sepsi! Mijlocașul spaniol își dorea enorm să joace la Dinamo și a tergiversat cât a putut discuțiile cu celelalte formații, dar șefii din Ștefan cel Mare s-au zgârcit și au impus un plafon salarial de 6.000 de euro, în condițiile în care acum are la gruparea ardeleană 6.500 de euro.

“CFR a realizat două transferuri foarte bune, pe Luis Aurelio și pe Rondon. Pentru Gaz Metan sunt două pierderi imense, sunt doi jucători extrem de valoroși și cu multă calitate umană. În condițiile în care Gaz are pretenții la play-off în sezonul următor, nu avea voie să piardă acești jucători. Dar era foarte greu să reușească să se ridice financiar la pretențiile jucătorilor. Pentru orice antrenor care lucrează să construiască o echipă competitivă, este o lovitură mare când pierde jucători care au jucat în mod constant și au făcut-o bine și eficient. Sunt sigur că ambii jucători pot ajuta CFR la îndeplinirea obiectivelor, sper să reușească să se integreze, chiar dacă ei sunt jucători de posesie”, dezvăluia Edi Iordănescu.

Bugetul de transferuri depinde de vânzări: Montini, scos pe tarabă

Ruptura dintre viziunea lui Mircea Rednic și cea a lui Ionuț Negoiță pentru viitorul sezon a fost evidentă în momentul în care antrenorul a discutat cu șefii despre bugetul de transferuri pe care îl are. Mai precis, bugetul pentru salariile viitoarelor achiziții, pentru că bani pentru cumpărarea de jucători i s-a transmis din start că nu va avea. Mai mult, banii pentru cei care ar fi trebuit să ajute din vară Dinamo să se lupte la titlu ar fi trebuit obținuți din cedarea altor jucători.

Principalul vizat este italianul Mattia Montini, atacantul care a impresionat în tricoul alb-roșilor. Montini este jucătorul care a confirmat sută la sută de la venirea lui Mircea Rednic, iar ofertele pentru el nu au întârziat să apară. Una dintre acestea, din Rusia, a fost declinată în iarnă de Dinamo. Acum, Negoiță și oamenii lui i-au transmis lui Rednic că italianul va fi cedat pentru a completa finanțele echipei.