Sport

Mircea Rednic a primit abia în dimineața meciului permisiunea de a sta pe bancă la Dinamo – UTA. Ce legătură are Farul. Exclusiv

Mircea Rednic este gata să stea pentru a cincea oară pe banca tehnică a lui Dinamo. FANATIK a aflat însă că antrenorul era să rateze meciul cu UTA din cauza fostei sale echipe, Farul Constanța
02.10.2021 | 15:05
Mircea Rednic a primit abia in dimineata meciului permisiunea de a sta pe banca la Dinamo  UTA Ce legatura are Farul Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic este noul antrenor al lui Dinamo și va conduce echipa încă de la meciul cu UTA Arad, din etapa cu numărul 11, după cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Partida din Ștefan cel Mare este programată sâmbătă, de la ora 16:30, dar „câinii roșii” au fost la un pas să rămâne fără tehnician pe banca tehnică la meciul împotriva lui Laszlo Balint.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Farul Constanța, formație pe care a pregătit-o între 1 decembrie 2020 și 8 aprilie 2021, nu trimisese nici până astăzi rezilierea cu Rednic la Comisia de Antrenori.

Mircea Rednic era să rateze meciul Dinamo – UTA din cauza celor de la Farul Constanța

În urma mai multor insistențe din parte oficialilor grupării roș-albe, „marinarii” au rezolvat situația pe ultima sută de metri și astfel Rednic a primit ID-ul (legitimația de antrenor principal) pentru își a putea începe oficial cel de-al cincilea mandat la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Pentru ca Mircea Rednic să înceapă noua aventură în Ștefan cel Mare, conducerea dinamovistă a avut de ocolit mai multe obstacole.

Cel mai mare a fost reprezentat de rezilierea contractului lui Dario Bonetti, fostul antrenor încăpățânându-se să plece din „Groapă” în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat însă că tehnicianului italian i-a fost reziliat unilateral contractul, după ce roș-albii au profitat de prevederile legale ale insolvenței și-au concediat pe Dario Bonetti.

„Nu a fost o rezilieze bilaterală, ci unilaterală, în baza legii insolvenței. Dario Bonetti nu mai este antrenorul celor de la Dinamo”, a declarat pentru site-ul nostru, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Bonetti nu se împacă însă nici acum cu ideea că nu mai este antrenorul lui Dinamo și consideră rezilierea ca fiind abuzivă.

Contestăm rezilierea contractului, pe care o considerăm ilegală în baza Legii 85/2014 (n.r. – legea insolvenței) și, de asemenea, pentru că motivele medicale (n.r. – infectat cu COVID) reprezintă o cauză justificată de absență a antrenorului. Rezilierea este abuzivă”, au declarat avocații italianului.

Dinamo l-a pierdut pe Marco Ehmann înaintea confruntării cu arădenii

Mircea Rednic se confruntă cu probleme în alcătuirea primului „11” la partida cu UTA. Antrenorului îi dă bătă de cap alegerea jucătorului eligibil pentru regula U21. FANATIK a aflat a că „puriul” va miza pe Ahmed Bani în garnitura de start, după ce Marco Ehmann s-a accidentat.

Conform primelor informații, Rednic nu se va putea baza pe Ehmann în următoarele trei săptămâni. Apărătorul nu reprezenta doar o soluție pentru îndeplinirea regulii U21, dar poate evolua atât pe postul de fundaș central, cât și pe cel de fundaș dreapta, acolo unde „câinii” suferă cumplit.

  • 1 sezon, cu opțiune de prelungire pe încă 1 an, acesta este contractul lui Mircea Rednic la Dinamo
ADVERTISEMENT