Fotbal intern

Mircea Rednic aduce în Copou o legendă a Rapidului

20.05.2020 | 11:36
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic pregătește minuțios eventuala reluare a campionatului și a decis să-și completeze staff-ul tehnic pe care îl are la Politehnica Iași cu încă un antrenor secund. Este vorba de Marian Rada, fost jucător de legendă al Rapidului, care se va alătura începând de astăzi lotului ieșean.

Marian Rada, jucător legendar al Rapidului, va fi secundul lui Mircea Rednic la Poli Iași

Forțat de noile condiții impuse de autorități pentru desfășurarea antrenamentelor înainte de începerea campionatului, Mircea Rednic a decis să-și mărească staff-ul tehnic pe care îl are la Poli Iași cu încă un antrenor secund.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor oferite de gsp.ro, el s-a oprit asupra lui Marian Rada, cu care a mai colaborat în diverse rânduri, în special pe banca tehnică a Rapidului.

Marian Rada va colabora din nou cu Mircea Rednic, de data asta la Poli Iași

Până la momentul actual, Rednic îi avea în staff pe Costel Pană – antrenor secund, Benone Dohot – antrenor cu portarii și pe Cezar Honceriu – prepararor fizic. Din cauza că jucătorii trebuie să se pregătească în grupuri de maxim 4, „Puriul” petrecea zilnic pe terenul de antrenament câte 5-6 ore, pentru a superviza întreaga ședință de pregătire. Prin venirea lui Rada, sarcinile se vor împărți, iar programul antrenorului principal se va mai relaxa puțin.

ADVERTISEMENT

Ca antrenor, Marian Rada (60 de ani) a activat cea mai mare parte a timpului la Rapid, fiind secundul lui Mircea Rednic, Răzvan Lucescu, Cristiano Bergodi sau Ioan Andone, dar a condus în câteva rânduri echipa și în calitate de „principal”. În acest moment, el activa tot în cadrul grupării giuleștene, unde pregătea echipa U19 a clubului.

Doi jucători de bază au semnat prelungirea contractelor

În paralel cu întărirea staff-ului tehnic, echipa ieșeană caută să-și ia măsuri de siguranță și în ceea ce-i privește pe jucătorii cărora le expiră contractele în această vară, pentru a nu rămâne descoperită în cazul în care meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 vor continua și după 1 iulie.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului a început deja discuțiile cu jucătorii vizați, iar primii care au semnat prelungirea contractelor până la finalul sezonului au fost veteranii Andrei Cristea (36 de ani) și Cosmin Frăsinescu (35 de ani). Ca un fapt inedit, aceștia au semnat noile înțelegeri în parcul din apropierea stadionului.

Andrei Cristea și Cosmin Frăsinescu au semnat noile contracte cu Poli Iași în parcul de lângă stadion. foto: telekomsport

Gigi Becali le oferă moldovenilor doi jucători. Vrea 800.000 de euro pe ei

În ceea ce privește lotul de jucători, Mircea Rednic ar fi interesat de transferul lui Harlem Gnohere de la FCSB, jucător pe care el l-a adus în România la Dinamo și în care are mare încredere. A tatonat deja terenul la Gigi Becali, însă răspunsul primit l-a cam dezamăgit.

ADVERTISEMENT

„Pentru Gnohere am ofertă, l-a cerut Rednic la Iași. Dacă vrea să îl ia, i-am zis că vreau 500.000 pe el. Bine, nu am ofertă, a întrebat Rednic cât vreau pe el. Şi eu am zis că 500 de mii. Şi pe Horşia le-am cerut 300 de mii, dacă vor să-l cumpere definitiv”, a spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT