Sport

Dinamo, victorie la limită în amicalul cu Astra. Mircea Rednic l-a debutat pe austriacul Gluhakovic. Video

Aflată pe locul 15, penultimul, la sfârșitul turului Ligii 1, cu 8 puncte adunate din două victorii și tot atâtea remize, Dinamo va juca miercuri un amical cu Astra Giurgiu.
17.11.2021 | 13:55
Dinamo victorie la limita in amicalul cu Astra Mircea Rednic la debutat pe austriacul Gluhakovic Video
Alexandru Răuță a revenit la Dinamo după problemele cardiace întâmpinate în timpul meciului cu Rapid. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
17-11-2021
10:44

Astra - Dinamo 1-2 (Dragu 24 / Bani 11, Sorescu 25)

Min. 46: Mircea Rednic a schimbat aproape în totalitate echipa la pauză: Fara – Crețu, R. Grigore, Giafer, Radu – Itu, St. Filip – Bordușanu, Măgureanu, Mihaiu – Țîră.

Min. 25: GOOOL DINAMO! Sorescu îi readuce pe „câini” în avantaj cu un șut din afara careului mare.

Min. 24: GOOOL ASTRA! Nepresat de nimeni, Eșanu îi pasează direct lui Dragu, care pătrunde în careu și înscrie cu un șut sub bară.

Min. 11: GOOOL DINAMO! Bani deschide scorul din pasa lui Sorescu

Min. 1: A început partida.

  • Astra: Moroz – Zamfir, Stoian, Vasilescu, Yunus Fatai – Banu, Șerban, – Zaharia, Danciu, Dragu – Gheorghe. Antrenor: Florin Stângă
  • Dinamo: Eșanu – Gluhakovic, R. Popa, A. Radu, Kainourgios – Sorescu, Răuță, Matei, Bani – Vestenicky, Ivanovski. Antrenor: Mircea Rednic
17-11-2021
10:04

Petar Gluhakovic joacă din primul minut în amicalul cu Astra

Dinamo susține, de la ora 12.30, un meci amical împotriva divizionarei secunde Astra Giurgiu, care va avea loc la Ploiești, pe stadionul „Conpet”. Antrenorul formației bucureștene, Mircea Rednic, a anunțat formula de start, iar printre titulari se găsește și fundașul austriac Petar Gluhakovic, al cărui transfer a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK.

Iată care sunt jucătorii pe care îi va trimite Rednic pe teren: Mihai Eșanu – Petar Gluhakovic, Răzvan Popa, Andrei Radu, Nikolaos Kainourgios – Deian Sorescu, Alexandru Răuță, Cosmin Matei, Ahmed Bani – Tomas Vestenicky, Mirko Ivanovski.

Rezerve sunt portarii Ștefan Fara și Eduard Chioveanu și jucătorii de câmp Steliano Filip, Cătălin Itu, Cătălin Grigore, Cătălin Țîră, Antonio Bordușanu, Tiberiu Curea, Deniz Giafer, Ricardo Grigore, Cătălin Măgureanu, Geani Crețu, Andreas Mihaiu.

Nu vor lua loc pe bancă Plamen Iliev, Pinto Almeida, Gabriel Torje, Michel Espinosa, Cătălin Carp și Marko Nunic, care sunt accidentați, plus Marco Ehmann și Amzăr, aflați la loturile naționale.

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, va avea ocazia să-și vadă, din nou, elevii la lucru într-un meci amical, după ce sâmbătă s-au impus cu 3-2 în fața Gloriei Buzău. De această dată, „alb-roșiii” vor întâlni divizionara secundă Astra Giurgiu.

Dinamo îl testează în amicalul cu Astra pe Pedro Schizzi, un fotbalist brazilian cu origini italiene

Meciul va avea loc pe stadionul „Conpet” din Ploiești și se va desfășura pe durata a două reprize de câte 45 de minute. Partida va fi transmisă în direct de Radio Dinamo1948, după cum se anunță pe pagina de facebook a grupării bucureștene.

ADVERTISEMENT

Astra a retrogradat în vară în Liga 2, a început sezonul în divizia secundă cu o penalizare de 14 puncte și ocupă locul 19 în clasament. Cu ocazia acestui meci, antrenorul Mircea Rednic va avea ocazia să-l vadă la lucru pe atacantul Pedro Schizzi, în vârstă de 21 de ani.

El este un fotbalist brazilian cu origini italiene născut în anul 2000. A jucat pentru echipa under 17 a celor de la Gremio Porto Alegre, însă nu a făcut niciodată pasul la prima formaţie.

ADVERTISEMENT

În 2019, a fost dorit de Ternana, însă mutarea nu s-a mai realizat. Ultima dată a evoluat la Club Ferro Carril Oeste din liga secundă argentiniană. Fotbalistul este liber de contract şi, cel mai probabil, nu are mari pretenţii salariale.

Elevii lui Mircea Rednic au învins sâmbătă Gloria Buzău cu 3-2

Dinamo are mari probleme în ofensivă, cu doar 12 goluri înscrise în cele 15 meciuri din turul campionatului. Şase dintre aceste reuşite poartă semnătura lui Deian Sorescu, cel mai valoros jucător dinamovist.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, Mircea Rednic caută soluţii pentru atac. Marko Nunic şi Thomas Vestenicky au fost transferaţi după venirea „Puriului” la Dinamo şi vor putea fi folosiţi în prima etapă din retur, cu FC Voluntari.

Va fi al doilea meci de verificare al „câinilor” în decurs de cinci zile, după ce sâmbătă Dinamo a învins cu 3-2 echipa Gloria Buzău, aflată pe locul 5 în Liga 2. Meciul a avut două reprize de 60 de minute, iar pentru bucureșteni au marcat Deian Sorescu, Sebastian Ghinga (autogol) și Tomas Vestenicki.

ADVERTISEMENT

Atmosfera e bună, chiar sunt mulțumit. Le mulțumesc celor de la Buzău că au acceptat acest meci, care a avut două reprize de câte 60 de minute, să le dau posibilitatea celor care au venit mai târziu să aibă joc în picioare pentru a căpăta ritm.

Trebuie să avem răbdare cu ei, au doar 3 săptămâni de când au venit. Sunt și obosiți, am profitat de această pauză și am avut câte două antrenamente pe zi. Trebuie să fim fresh pentru meciul de luni.

În situația noastră nu e nici o echipă mai accesibilă. Voluntari e echipă clasată bine, toată lumea joacă să adune puncte. Trebuie să luam puncte, pentru că în ultimul timp, nu prea am luat”, a declarat antrenorul la finalul meciului.

Decizia Tribunalului în ce priveşte aprobarea planului de reorganizare va fi dată luni

Reamintim că FC Dinamo nu a scăpat total de emoții în ceea ce privește insolvența, deoarece instanţa a amânat cu o săptămână pronunţarea cu privire la aprobarea planului de reorganizare votat de creditori. Decizia este aşteptată lunea viitoare.

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, planul de reorganizare a fost votat de 90% dintre creditori, ceea ce înseamnă că Dinamo nu va mai avea nicio emoție în ceea ce privește o eventuală depunctare din cauza datoriilor.

Planul de reorganizare a fost întocmit foarte rapid de administratorul judiciar RTZ & Partners, reprezentat de Răzvan Zăvăleanu, în condițiile în care Dinamo a fost amenințată cu 9 puncte depunctare puncte după ce unii creditori au depus contestații.

ADVERTISEMENT