Sport

Mircea Rednic, ca nou după ce s-a operat de coxartroză: „Înainte aveam dureri și când mă așezam în pat”

Vești bune din partea lui Mircea Rednic. Antrenorul în vârstă de 66 de ani s-a operat de coxartroză, o afecțiune care nu îi dădea deloc pace în ultimii ani.
21.04.2022 | 15:39
Mircea Rednic ca nou dupa ce sa operat de coxartroza Inainte aveam dureri si cand ma asezam in pat
Mircea Rednic, ca nou după ce s-a operat de coxartroză: „Înainte aveam dureri și când mă așezam în pat”. FOTO: Facebook Dr. Robert Apostolescu
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al lui Dinamo, Mircea Rednic (66 de ani), s-a operat de coxartroză, luni, 18 aprilie. Coxartroza este o afecțiune care se manifestă prin degradarea articulației șoldului.

Mircea Rednic, operat de coxartroză

„Astăzi îi urez Paște fericit domnului Mircea Rednic, care tocmai s-a externat după operația de coxartroză efectuată luni și va putea petrece sărbătorile în familie!

ADVERTISEMENT

Intervenția a fost efectuată printr-o metodă minim invazivă, ceea ce presupune o incizie mică, dureri minime și o recuperare rapidă.

Urmează o perioadă de aproximativ o lună în care va merge cu ajutorul cârjelor și va face exerciții de kinetoterapie, dar starea de spirit este deja la cote înalte”, a scris doctorul Robert Apostolescu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a antrenorului

Mircea Rednic este liber de contract după despărțirea de Dinamo. Antrenorul a plecat din Ștefan cel Mare în decembrie 2021, ruptura fiind anunțată în exclusivitate de FANATIK.

„Vă spun că sunt ca nou. […] Tehnica asta nouă, minim-invazivă, este ceva incredibil. Nici vorbă de durere după operație. Și cicatricea este mică, nu-ți ating muschii.

ADVERTISEMENT

A doua zi eu deja mă plimbam cu cadrul, am făcut multe ture pe aici prin spital. Mă simt foarte bine! Eu aveam dureri și când mă așezam în pat, nu mai vorbesc la mers, când urcam în mașină sau când urcam scările.

Chiar i-am spus domnului doctor Apostolescu că am făcut o mare greșeală că nu m-am operat mai devreme și regret că am stat aproape doi ani cu dureri”, a transmis Mircea Rednic, potrivit aceleiași surse.

ADVERTISEMENT

Cum se manifestă coxartroza

„Coxartroza este o boală degenerativă, caracterizată prin degradarea progresivă a articulaţiei şoldului. Efectele acesteia sunt distrugerea cartilajului articular şi apariţia la nivelul şoldului a osteofitelor (ciocuri osoase).

În lipsa cartilajului articular mişcările şoldului se limitează şi devin dureroase. Osteofitele dezvoltate reprezintă un obstacol mecanic ce limitează de asemenea mişcarea şoldului”, potrivit drapostolescu.ro

ADVERTISEMENT