Fotbal intern

Mircea Rednic, criticat de noul antrenor al Viitorului: ”O să revenim la filosofia clubului”

13.04.2021 | 09:31
Mircea Rednic criticat de noul antrenor al Viitorului O sa revenim la filosofia clubului
ADVERTISEMENT

Viitorul Constanța și-a pierdut identitatea, iar acest lucru trebuie remediat în cel mai scurt timp, susține noul antrenor al dobrogenilor, Cătălin Anghel.

Trupa de la malul mării a pierdut ultimul meci din sezonul regulat al Ligii 1 și, cu 16 puncte, după înjumătățirea acestora, va lupta pentru evitarea retrogradării, alături de Poli Iași, Hermannstadt, Dinamo și Gaz Metan Mediaș.

ADVERTISEMENT

Sezonul în curs este unul dintre cele mai slabe ale echipei patronate de Gică Hagi de la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Explicația oficialilor dobrogeni este aceea că antrenorii care au pregătit echipa, în ultimul an, nu au mai respectat filosofia de joc pe care Gică Hagi a implementat-o de la inaugurarea academiei, până în prezent.

Cătălin Anghel: ”Trebuie să învățăm din nou să atacăm în stilul nostru”

Viitorul a început sezonul cu Ruben De La Barrera pe banca tehnică. Rezultatele nu l-au ajutat pe spaniol care a fost înlocuit, la începutul lunii decembrie cu Mircea Rednic, dar nici ”Puriul” nu a reușit prea multe. Însă, ceea ce i-a deranjat cel mai tare pe oficialii constănțeni a fost exprimarea din teren a echipei, iar acest lucru a dus la demiterea lui Rednic.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să învățăm din nou să atacăm în stilul nostru. Sută la sută, da, sută la sută vor reveni la filosofia clubului. Eu nu vreau să comentez ce a fost și ce a contat, ci vreau să mă gândesc la ce va fi, pentru că e clar că și meciul de azi ne demonstrează că avem mult de muncă și trebuie să schimbăm multe lucruri, începând cu partea fotbalistică și bineînțeles cea mentală”, a declarat, luni, la finalul partidei cu Gaz Metan, noul antrenor Cătălin Anghel, aruncând săgeți către tehnicienii dinaintea lui.

Mâna dreaptă a lui Gică Hagi la academia de Fotbal de la Ovidiu a evidențiat și carențele din defensivă, dar și indisciplina tactică a echipei.

ADVERTISEMENT

”Bineînțeles că faza de apărare este la fel de importantă, trebuie să fim mult mai disciplinați tactic. Este mult de muncă, asta e, ne asumăm treaba asta împreună cu jucătorii, cu staff-ul, încercăm să facem treaba asta cât mai repede pentru că nu suntem într-o situație foarte bună”, a mai adăugat Anghel.

Cătălin Anghel, supervizat de Gică Hagi

Tehnicianul care are sarcina de a o menține pe Viitorul în prima ligă, este unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui Gică Hagi în cadrul Academiei de Fotbal pe care o conduce.

ADVERTISEMENT

Cătălin Anghel lucrează cu Gică Hagi încă din 2009, de când a fost inaugurată Academia de la Ovidiu. A fost antrenorul principal al primei echipe, între 2009 și 2013 și a promovat cu Viitorul în eșalonul secund, în 2010.

În perioada 2013-2015 a mai antrenat-o pe Săgeata Năvodari, fără să obțină performanțe deosebite. A revenit alături de Hagi în 2015 și de atunci a fost mereu asistentul ”Regelui” la clubul constănțean.

ADVERTISEMENT